Ylen gallup: Keskustalle mittaushistorian huonoin tulos

Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa. Oppositiopuolueen kannatus on pysynyt muuttumattomana edellisestä mittauksesta, ja on 24,2 prosenttia.

Toiseksi suosituimpana on pääministeripuolue SDP, jonka kannatus laski 0,1 prosenttiyksikköä 19,3 prosenttiin.

Kolmantena tulee perussuomalaiset 17,1 prosentilla. Puolueen kannatus nousi 0,9 prosenttiyksikön verran.

Hallituksessa olevan keskustan kannatus laski kokonaiset 1,4 prosenttiyksikköä ollen 10,3 prosenttia.

Yle kertoo keskustan kannatuksen olevan nyt historiallisen alhainen. Kannatusmittauksia tekevän Taloustutkimuksen arkistot yltävät vuoteen 1994, ja niiden puitteissa keskustan suosio on käynyt aiemmin alimmillaan 10,5 prosentissa. Tämä tapahtui vuonna 2020.

Ylellä painotetaan Keskustan kuuluneen myös ennen 1990-luvun puoliväliä kärkipuolueisiin, mikä lisää osaltaan alhaisen kannatuksen historiallista luonnetta.

Muista hallituspuolueista vihreiden kannatus laski 0,2 prosenttiyksikköä 9,4 prosenttiin. Vasemmistoliiton ja RKP:n suosio puolestaan nousi hitusen. Vasemmistoa kannatti 8,4 prosenttia vastaajista ja RKP:ta 4,2 prosenttia.

Taloustutkimuksen 8.9.–4.10. toteuttamassa kyselyssä kysyttiin noin 2  700 ihmiseltä, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisivat nyt. Puoluekantansa kertoi yhteensä 1  884 haastateltavaa.

Kyselyn virhemarginaali on 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat