Yleisurheilun supertähdelle musertava isku – viisinkertainen olympiavoittaja sivuun Pariisista: "Olen tolaltani"

Olympiavoittaja Elaine Thompson-Herah loukkaantui – olympialaisiin alle 50 päivää 2:07
Katso: Tähän olympiaunelma mureni – Elaine Thompson-Herah kannettiin pois radalta New Yorkissa.

Jamaikalainen pikajuoksun viisinkertainen olympiavoittaja Elaine Thompson-Herah ei kilpaile Pariisin olympialaisissa akillesjännevamman takia.

Yleisurheilun supertähtiin lukeutuva 31-vuotias Thompson-Herah loukkaantui New Yorkissa järjestetyssä 100 metrin kilpailussa 9. kesäkuuta, ja hänet kannettiin pois radalta (video artikkelin ylälaidassa). Jamaikalainen yritti vielä jatkaa kautta Pariisi mielessään, mutta hän kertoo nyt Instagramissa, että pieni repeämä hänen akillesjänteessään vei häneltä mahdollisuudet kilpailla uran kolmansissa olympialaisissa.

– Edessä on pitkä tie, mutta olen valmis aloittamaan alusta, jatkamaan työntekoa, toipumaan täysin ja jatkamaan uraani, Thompson-Herah kirjoittaa.

– Minua sattuu ja olen tolaltani, että tämän vuoden olympialaiset jäävät minulta väliin, mutta se on lopulta urheilua ja terveyteni on etusijalla.

Thompson-Herah on voittanut viimeisimmät kaksi olympiakultaa sekä 100 metrillä että 200 metrillä: hän kahmi tuplakultaa niin Rio de Janeirossa vuonna 2016 kuin Tokiossa 2021. Thompson-Herahilla on näiden lisäksi yksi olympiakulta 4 x 100 metriltä ja yksi olympiahopea 4 x 100 metriltä.

Thompson-Herah on myös 4 x 100 metrin maailmanmestari vuodelta 2015.

Lue myös:

    Uusimmat