Tiedätkö sinä, miten kasviksia ja hedelmiä tulisi oikeasti säilyttää?
Vaikka suomalaiset tietävätkin yleisesti ottaen paljon kasviksista, on asiantuntijan mukaan olemassa muutama yleinen virhe, johon monet sortuvat. Näihin asioihin olisi Puutarhaliiton marjan- ja hedelmäntuotannon erikoiskonsulentti Tuija Tanskan mukaan kiinnitettävä huomiota:
1. Väärä säilytyslämpötila
Monet suomalaiset eivät tiedä kasvisten oikeita säilytyslämpötiloja. Esimerkiksi kurkut ja tomaatit eivät ole jääkaappitavaraa, vaan ihanteellinen lämpötila niille olisi noin +10 astetta. Näin maku säilyy parhaiten.
Suoomalaiset omenat säilyvät parhaiten sen sijaan viileässä, jopa lähellä nollaa astetta.
Säilytä jääkaapissa seuraavat hedelmät ja vihannekset:
Kaalit, kiivi, kirsikka, salaatit, pinaatti, sipulit, peruna ja mausteyrtit, sitrushedelmät, omena ja rypäleet

