Mainos

Yleisiä myyttejä meikeistä

Meikkaaminen kuuluu monelle jokapäiväiseen elämään. Meikeistä ja itse meikkaamisesta liikkuu suunnaton määrä erilaisia huhupuheita ja myyttejä. Tässä on neljä hyvin yleistä myyttiä, jotka voit unohtaa.

Lemondrop.com on listannut neljä ehkä kaikista yleisintä meikkimyyttiä.

1. Silmämeikkiä ei tarvitse pestä illalla

Ripsivärin jättäminen ripsiin yön yli vain tuhoaa ripset. Ripsiväri tukkii karvatupet ja siitä seuraa se, että ripset katkeavat tai irtoavat. Pese siis meikki huolellisesti pois illalla ennen nukkumaanmenoa. Älä myöskään hiero ripsiä puhdistuksen yhteydessä.

2. Meikit pitää vaihtaa kolmen kuukauden välein

Ripsiväri todellakin tulisi vaihtaa kolmen kuukauden välein. Muita meikkejä voit huoletta käyttää pidempään. Meikit kannatta heittää menemään, jos ne alkavat haista kummalliselle tai muuttavat väriään tai koostumustaan.

3. Meikkisävyjä pitää testata ranteen sisäpuolelle

Ranteen sisäpuolen iho on ehkä vartalon vaaleimpia kohtia. Kasvot ovat usein paljon tummemmat, erityisesti kesäisin. Meikin sävyjä voi kokeilla esimerkiksi leuan alueelle, jolloin näkee kasvojen ja rintakehän välisen värieron.

4. Meikkiharjat ja -siveltimet pitää puhdistaa kuukauden välein

Jos haluaisi säilyttää harjat huippukunnossa, ne pitäisi pestä noin viikon välein, riippuen tietenkin siitä kuinka usein niitä käyttää. Viikottainen pesu pitää harjakset kunnossa ja meikkien väritkin kirkkaina. Harjat saa puhtaaksi hyvin pesemällä ne esimerkiksi miedolla sampoolla.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: SXC

Lähde: Lemondrop.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.