Yleiset virheet heikentävät Wi-Fi-yhteyttä kotona – 5 vinkkiä, joilla saat pätkimättömän netin

Reitittimen sijoittaminen oikein vaikuttaa huomattavasti langattoman nettiyhteyden toimintaan.

Reitittimen sijainti asunnossa on tärkeää hyvän ja kaikki kodin neliöt kattavan nettiyhteyden takaamiseksi. Jos kodin nettiyhteys tuntuu jatkuvasti pätkivän, kokeile näitä vinkkejä.

1. Sijoita keskelle asuntoa

Esimerkiksi seinät ja ovet estävät reitittimen radioaaltojen kulkua jossain määrin, joten yhteyden kannalta paras paikka reitittimelle on mahdollisimman keskeinen paikka kotona.

2. Nosta korkealle

Reitittimien radioaallot saattavat laitteesta riippuen suunnata myös alaspäin, joten reititintä ei kannata tällöin säilyttää lähellä lattianrajaa. Hyvän nettiyhteyden takaamiseksi se kannattaisi sen sijaan nostaa ylemmäs esimerkiksi hyllyn päälle.

3. Mitä säilytät reitittimen vieressä?

Kodin muut elektroniikkalaitteet, kuten televisiot, tietokoneet ja mikroaaltouunit voivat häiritä reitittimen aaltoja. Reititin kannattaakin asettaa kauemmas muusta elektroniikasta, jottei häiriötä synny.

4. Suuntaa antennit oikein

Useissa reitittimissä on kaksi antennia. Asettamalla toisen osoittamaan suoraan sivulle ja toisen ylöspäin, yhteyden toimivuuden voi maksimoida.

5. Onko vika nettiyhteyden nopeudessa?

Mikäli kotikonstit eivät tunnu tuovan toivottua apua nettiyhteyden parantamiseksi, kannattaa testata nettiyhteyden nopeus. Nopeuden mittaamisessa voi käyttää avuksi liittymäntarjoajien omia mittareita tai vaikkapa älypuhelimelle ladattavia sovelluksia.

Lähde: Vox

***

0:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja