Yleiset painonpudotusvinkit eivät ehkä toimikaan – varo näitä

Älä usko kaikkea lukemaasi. Mitä enemmän eri laihdutusvinkkejä tutkitaan, sitä enemmän niistä paljastuu myös vikoja.

Painonpudotus on tarpeeksi vaikeaa ilman, että joutuu miettimään, mitkä niksit toimivat ja mitkä eivät. Kilojen karistamista vaikeuttaa entisestään se, jos varmaksi luullut keinot osoittautuvatkin vääriksi.

Noudatatko sinä näitä vinkkejä? Niissä saattaa piillä syy siihen, miksei painosi putoa.

1. Syöt paljon miniaterioita pitkin päivää

Tämä on ehkä yleisin neuvo, jota monet myös noudattavat. Syöt useita pieniä aterioita pitkin päivää pitääksesi aineenvaihdunnan käynnissä ja nälän poissa. Tuoreen tutkimuksen mukaan kilokalorien laskeminen kuitenkin merkitsee enemmän kuin se, montako ateriaa syöt. Jos mielesi ei tee syödä viittä ateriaa päivässä, älä siis syö.

2. Vahdit vaakaa kuin haukka

Hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan ne naiset, jotka keskittyvät enemmän painonpudotusprosessiin kuin vaa'an näyttämään lukemiin, onnistuvat todennäköisemmin.

3. Olet mehupaastolla

Niin toimivalta kuin mehupaasto kuulostaakin, luultavasti kaikki sen ansiosta pudottamasi kilot tulevat takaisin heti, kun palaat takaisin tavallisiin aterioihisi.

4. Napostelet välipaloja, jottet ahmisi päivällisellä

Iltapäivän välipala ei ehkä vaikutakaan siihen, kuinka paljon syöt päivällispöydässä. Vuonna 2013 tehdyn tutkimuksen mukaan ne, jotka napostelevat ennen ateriaa syövät suurinpiirtein saman verran kilokaloreita päivällisellä kuin hekin, jotka välipalaa eivät nauti.

5. Varot treenejäsi, koska pelkät syöväsi sitä enemmän, mitä enemmän liikut

Useita tutkimuksia tarkastelleen, ja PLOS ONE -lehdessä julkaistun, selonteon mukaan ei ole mitään todisteita, joiden mukaan treenaaminen saisi syömään enemmän. Joten tätä tekosyytä on turha käyttää – mars mars salille!

6. Siemailet vähäkalorisia tai kalorittomia juomia

Keskimäärin, ne ylipainoiset ja liikalihavat painonpudottajat, jotka juovat usein kevytlimuja, nauttivat päivittäin kilokaloreita saman verran kuin ne ihmiset, jotka juovat sokerisia limuja, paljastaa American Journal of Public Health -lehdessä hiljattain julkaistu tutkimus. Tutkimustulosten taustalla on teoria, että kevytlimuja juovat luulevat säästävänsä kilokaloreissa, mutta kompensoivat säästämänsä kalorit kuitenkin syömällään ruolla. Jos haluat karistaa kiloja, on paras lopettaa limujen juonti kokonaan.

7. Et syö makeisia, kun yrität pudottaa painoa

Oikeastaan joitain herkkuja kannattaa syödä: tummaa suklaata on hyvä maistella kohtuudella, jotta makeanhimo pysyy hallinnassa, paljastaa helmikuussa julkaistu tutkimus.

Anna itsellesi armoa ja herkuttele välillä! Näin valmistuu Pipsa Hurmerinnan suklainen brownie:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat