Yleinen tapa jakaa koiranomistajien mielipiteet koirapuistoissa – näin kommentoi eläinlääkäri

Valtterin suomenlapinkoira ei meinannut hypätä vuolaan virran yli metsälenkillä – apuun riensi pienempi karvainen ystävä 0:35
KATSO MYÖS VIDEO: Valtterin koira ei ollut uskaltaa hypätä vuolaan virran yli metsälenkillä – ystävä tuli liikuttavalla tavalla avuksi, Kuvaaja: Valtteri Salo

Koirapuistoissa näkee kahdenlaisia koiria. On niitä, joilla on valjaat tai kaulapanta yllään ja niitä, jotka telmivät ilman pantoja tai valjaita. Kumpi on koiran kannalta turvallisempi vaihtoehto? Eläinlääkäri vastaa.

Yksi koirapuistojen vakio keskustelunaiheista on, pitäisikö lemmikilleen jättää valjaat ylle siltä varalta, jos koirien leikki kiihtyy liian rajuksi. Vai olisiko sittenkin parempi ottaa valjaat pois, jotta ne eivät aiheuta vaaranpaikkoja leikkijien raajoille?

Sanoisin, että koirapuistoissa on hyvä olla olemassa turvallinen tapa päästä puuttumaan koirien mahdollisiin tappeluihin. Siihen valjaat ovat hyvä ratkaisu, sanoo porvoolaisen Eläinklinikka Avecin eläinlääkäri Chita Wahlroos.

Wahlroosin mukaan valjaiden aiheuttamien vammojen riskiä voi vähentää yksinkertaisesti sillä, että ostaa koiralleen oikean kokoiset valjaat.

Jos valjaat ovat liian isot tai säädetty liian löysiksi, saattaa myös lemmikin oma jalka luiskahtaa väärään väliin, jäädä jumiin ja aiheuttaa tapaturmia. 

Kun valjaat on säädetty tarpeeksi napakoiksi, ei myöskään leikkikaverin jalka pääse sinne väliin helposti.

Lue myös:

    Uusimmat