Ylen tv-uutisankkuri Kari Toivonen on kuollut

0:47
Tieto Kari Toivosen kuolemasta saatiin lauantaina aamupäivällä.

Ylen tv-uutisten pitkäaikainen ankkuri Kari Toivonen on kuollut, kertoo Yle. Toivonen menehtyi aikaisin lauantai-aamuna kotonaan pitkäaikaiseen sairauteen. Hän oli kuollessaan 77-vuotias.

Toivonen oli Yleisradion palveluksessa lähes 40 vuotta. Hän aloitti työt Yleisradiossa 24-vuotiaana vuonna 1966 ja siirtyi pian uutisten lukijaksi. Toivonen jäi eläkkeelle vuonna 2005. Hän oli syntynyt vuonna 1942.

Toivosen pitkän uran varrelle mahtuivat uutiset muun muassa ensimmäisestä kuulennosta, Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta ja Neuvostoliiton hajoamisesta.

Viimeisessä uutislähetyksessään toukokuussa 2005 Toivonen kertoi uutispäivän olleen hyvä ja mielenkiintoinen.

– Nyt tuntuu siltä, että näin on ollut viimeiset 40 vuotta. Uutiset ovat yleensä vakavia ja järkyttäviäkin, mutta ihmismieli on sellainen, että se suodattaa asioita ja vain hyvät ja miellyttävät muistot jäävät. Hyvät katsojat, on ollut ilo ja etuoikeus välittää teille uutisia, Toivonen sanoi liikuttuneena suorassa lähetyksessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja