Yle: Presidentti Sauli Niinistöltä tiukka linjaus jääkiekon MM-kisoihin Valko-Venäjällä – kehottaa malttiin päätösten kanssa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut kantaa Valko-Venäjän isännyyteen ensi kevään jääkiekon MM-kisoissa. Niinistö kommentoi asiaa Ylen Ykkösaamussa lauantaina. Niinistön mielestä Valko-Venäjälle ei tule lähteä urheilemaan, jos maan tilanne muuttuu huonommaksi. Hän kuitenkin kehottaa malttiin päätösten tekemisessä.– Jos katsotaan juuri tämänhetkistä tilannetta, tietysti maan tilanne on epäselkeä. Ehkä kuitenkin kannattaisi odottaa jonkin aikaa ennen kuin lähtee tekemään pitkälle meneviä johtopäätöksiä tuosta kisasta tai ylipäätään yhteydenpidosta Valko-Venäjään. Entäpä, jos sieltä löytyisi joku meidänkin mielestämme hyvä ratkaisu. Silloinhan sellaista maata pitäisi ennemminkin kannustaa, ja hyvä jos kisat siellä olisivat, Niinistö sanoi Ylen haastattelussa.


Valko-Venäjän on tarkoitus järjestää kisat yhdessä Latvian kanssa. Valko-Venäjän vilpillisinä pidettyjä presidentinvaaleja seuranneet tapahtumat ovat kuitenkin herättäneet keskustelua kisojen pitämisestä maassa.

Latvian hallitus on linjannut, ettei se pidä yhteisiä kisoja mahdollisena, jos Valko-Venäjän tilanne ei muutu. Maan pääministeri Krisjanis Karin on uhannut Latvian harkitsevan kisäisännyydestä luopimista ja vaatinut Kansainvälistä jääkiekkoliittoa IIHF:ää punnitsemaan vakavasti Valko-Venäjän edellytyksiä kisojen järjestämiseen. 

IIHF on kuitenkin vakuuttanut, että kisat kaikesta huolimatta pelataan normaalisti. Niinistön mielestä ratkaisuja täytyy tehdä, jos Valko-Venäjän tilanne ei osoita kohentumisen merkkejä.

– Jos tilanne äityy pahaksi – ehkä näemme ihan lähiaikoina sen suunnan, johon siellä lähdetään – silloin minusta on aivan päivän selvää, ettei kansainvälinen yhteisö lähde edes urheilemaan.

Päätösten aika ei kuitenkaan ole vielä, Niinistö sanoo.

– Ainakin hetki kannattaa odottaa, koska saattaa olla, että tyly suhtautuminen onkin tylyä suhtautumista johonkin ihan muuhun kuin mitä tällä hetkellä näyttää.

Turnauksen alkulohkot on tarkoitus pelata Valko-Venäjän Minskissä ja Latvian Riiassa. Mitalipelit pelataan tämänhetkisen suunnitelman mukaan Valko-Venäjällä.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja