Jääkiekon MM-kisojen kohtalosta hätäkokous – Latvia esittää IIHF:lle rajun Valko-Venäjä-uhkauksen

4:02
Video: Poliisi on pahoinpidellyt rauhanomaisia mielenosoittajia Valko-Venäjällä – näin tilannetta analysoi MTV Uutisten toimittaja Anna Egutkina.

Latvia ei halua järjestää jääkiekon kevään 2021 MM-kisoja Valko-Venäjän kanssa. Latvian hallitus aikoo tehdä kansainväliselle jääkiekkoliitolle IIHF:lle vetoomuksen asiasta.

Latvian hallitus piti asiasta hätäkokouksen maanantaina.

Maan uutistoimiston LETA:n mukaan Latvia haluaa yhä isännöidä kevään 2021 MM-kisoja, mutta Valko-Venäjän nykytilanteen takia Latvia näkee, ettei Minsk voi toimia kisojen toisena isäntäkaupunkina.

– Aiomme vedota IIHF:ään, että he tekisivät vakavaa harkintaa Valko-Venäjän nykytilanteeseen liittyen. Jos liitto vastustaa asiaa ja Valko-Venäjän tilanne ei muutu, maamme hallitus harkitsee kisaisännyydestä luopumista, Latvian pääministeri Krisjanis Karins uhkasi.

Karins viittaa Valko-Venäjän viime päivien levottomuuksiin ja tuoreiden presidenttivaalien vakaviin vilppiepäilyihin. Maassa on järjestetty isoja mielenosoituksia, joissa on osoitettu mieltä maan presidenttiä Aleksandr Lukashenkoa vastaan.

– On vaikea nähdä, että miten voisimme järjestää turnauksen Valko-Venäjän kanssa, Latvian pääministeri Karins totesi.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei ole harkinnut vetävänsä kisoja pois Valko-Venäjältä. IIHF aikoi kuitenkin seurata tarkasti Valko-Venäjän tapahtumien etenemistä.

Ensi kevään MM-kisojen on tarkoitus alkaa 21. toukokuuta. Finaali on ohjelmassa 6. kesäkuuta.

Turnauksen alkulohkot on tarkoitus pelata Valko-Venäjän Minskissä ja Latvian Riiassa. Mitalipelit pelataan tämänhetkisen suunnitelman mukaan Valko-Venäjällä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja