Yksinkertainen kikka voi saada ruoan maistumaan entistä paremmalta

Ruoalla saa leikkiä! Tuoreen tutkimuksen mukaan kauniisti aseteltu ruoka myös maistuu paremmalta.

Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka kauniilta ruoka lautasellasi näyttää, kun syöt illallista korkeatasoisessa ravintolassa?Tuoreessa tutkimuksessa on käynytkin ilmi, että taiteellinen asetelma ei vain tee ruokaa paremman näköiseksi, vaan myös paremman makuiseksi.

Appetite-lehdessä julkaistu tutkimus paljastaa, että koristeelliset asetelmat, kuten lautaselle ympyränmuotoon aseteltu kastike, voi saada luulemaan, että ruoka maistuu paremmalta.

Tutkijat värväsivät 91 osallistujaa, jotka söivät illallista samassa korkealuokkaisessa ravintolassa kahtena iltana peräkkäin. Kumpanakin iltana ruokailijat söivät aterian, joka koostui kananrinnasta, ruskeasta riisistä sekä tarhapavuista ja manteleista.

Ensimmäisenä iltana ruoka oli aseteltu perinteiseen tapaan niin, että jokainen ruoka oli siististi aseteltu omaan osaansa lautasta. Toisena iltana samat kolme ruokaa oli tarjoiltu hieman taiteellisemmin aseteltuna. Kastike oli aseteltu reunustamaan lautasta ja ruoat kiemuraiseen muotoon.

Vaikka kummatkin ateriat saivat pisteitä huolitellusta asetelmasta sekä tasapainosta, osallistujien mielestä kana – sekä etenkin riisi – maistuivat toisena iltana paljon maukkaammalta.

Tutkijoiden mielestä tutkimustulokset paljastavat sen, että ruoan asettelu miellyttävämpään muotoon saattaa auttaa nauttimaan terveellisistä ruoista enemmän. Vaikka tutkimus tehtiin huippuravintolassa, voi tuloksia soveltaa myös kotona. Ehkäpä kasvisruoat houkuttelevat enemmän, kun aterian asettelu miellyttää silmää?

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat