Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

Ruotsalainen ruokaekspertti lisää bolognesen joukkoon omenaa. Kuvituskuva.
Ruotsalainen ruokaekspertti lisää bolognesen joukkoon omenaa. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 29.09.2025 17:17

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruotsalaisen ruoka- ja juoma-ammattilaisen mukaan raikkaus on avainsana, kun halutaan herättää makunystyrät.

Tunnettu ruotsalainen sommelier Mischa Billing toimii myös yhtenä Ruotsin Mestarikokki-ruokaohjelman tuomareista. Kyseessä on ruotsalainen versio Masterchef-ohjelmasta.

Billingin ohjelmassa pitämällä mestarikurssilla sukellettiin tarkemmin makujen ja makunystyröiden maailmaan. Jaksosta kerrotaan Aftonbladetin Godare-ruokasivustolla. 

Sommelierin mukaan tarvitsemme jotakin raikasta, jotta makunystyrämme avautuvat. Raikkaus toimii myös eräänlaisena arominvahventeena. Ruokahalu herää ja haluamme syödä enemmän. Samalla myös ruoan suolaisuus, makeus ja katkeruus korostuvat.

Lue myös: "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

Jauhelihakastikkeen salainen ainesosa: "Vau!"

Todistaakseen asian Billing laittaa kuutioitua omenaa jauhelihakastikkeen, tässä tapauksessa bolognesen, joukkoon ja antaa kilpailijoisille maistiaisen. Vaikutus on selkeä.

– Omena herättää jotain annoksessa, mutta ei ota siitä valvaa. Bolognese on edelleen länsä, mutta saa uuden nostatuksen.

Jaksossa ohjelman kilpailijat hämmästyvät ja ihastuvat toden teolla kastiketta maistettuaan.

– Vau! Tämä saa uusia ulottuvuuksia. Bolognese on ja pysyy, mutta omena tuo esiin makuja, jotka herättävät makunystyrät, kilpailija Lukas Berglund kuvailee. 

Lue myös: Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilaantunut?

Katso myös: Kari Aihinen paljastaa parhaan lihapullataikinan salaisuuden

6:13Kari Aihinen paljastaa parhaan lihapullataikinan salaisuuden – teetkö itse näin?Teetkö itse lihapullat näin?

Lisää aiheesta:

Chiliruoan "salainen ainesosa" voi yllättääNäin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonSalainen ainesosa täydelliseen kanasalaattiin: "Toden totta nostatti kulmakarvoja"Joko testasit ylistettyä ainesosaa? Kokit hehkuttavat: Tekee salaatista tai pastasta hetkessä parempaaKati vinkkaa täydellisen lisukkeen lihalle ja kanalle: "Tämä on helppotekoinen ja maistuva"Ruokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese
RuokaRuoanlaittoJauhelihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:14
    Kasvikset

    Herätys, suomalaiset! Kotimaisen kasviksen sato uhkaa päätyä roskiin

  • 07:45
    Kala

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • Eilen17:32
    Kala

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • Eilen09:44
    Liha

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 27.9.17:25
    Ravinto

    Tutkimus: Hehkutetun ruokavalion "vihreä versio" nuorentaisi aivoja