Mainos

Yksi yö – kaamea morkkis vai loistava fiilis?

Jotkut huoahtavat helpotuksesta päästyään eroon yhden illan haksahduksestaan. Toinen on sellaisiin koukussa, kolmas ei ole koskaan kokeillutkaan. Mielipiteitä on yhtä monta kuin erilaisia kokemuksiakin.

Oletko joskus herännyt pää jomottaen vieraasta sängystä kauhistellen: ”Kuka tuo vieressäni kuorsaava karvainen köriläs oikein on? Pakko päästä pois ennen kuin hän herää…”

Yhden yön romanssi baarista pokatun tuntemattoman hoidon kanssa saattaa pahimmillaan olla säälittävä ”säätö”, jonka haluaisi unohtaa mahdollisimman nopeasti.

– Onhan se hieman omituista, että sama ihminen, jota kohtaan olet vain muutama tunti sitten tuntenut vastustamatonta intohimoa, herättääkin yhtäkkiä pakokauhua ja inhotusta. Silloin jos milloin tuntee itsensä tyhmäksi… -Jenni 31 v.

Eikä vanha fraasi ”juon hänet kauniiksi” sittenkään taida olla pelkkä vitsi – humala laskee rimaa ja kova humala poistaa sen kokonaan.

– Olen kyllä huomannut, että mitä enemmän juon, sen todennäköisemmin löydän itselleni seuraa. Myönnän, että joskus erittäin kostean illan jälkeen on tullut herättyä sellaisen naisen vierestä, jonka matkaan en lähtisi selvin päin kuin haulikolla uhaten. Yhden aamun muistan erityisen hyvin. Heräsin yksiöstä, jota ei ollut siivottu varmaan kolmeen vuoteen ja jota asutti daamin lisäksi kolme haisevaa koiraa. Yöllä viehättävältä vaikuttanut seuralaisenikin osoittautui aamuauringossa kammottavaksi ilmestykseksi: naama täynnä lävistyksiä ja päässä tunkkaisen hajuiset rastat. Lisäksi hän ei edes oikein osannut selittää mitä hän opiskelee tai ylipäätään tekee elääkseen. -Antti 29 v.

Moiseen virhearvioon päätyminen vaatii kuitenkin luultavasti jo niin vahvan humalatilan, että tuon tanssilattian kuuman kissan tai uroon lämmittelyn voisi helposti kuvitella vaihtuvan kylpyhuoneen posliinin halailuun. Yleensä onnistuneimmat valloitukset tehdäänkin selvin päin tai ainakin lähes selvin päin.

– Jos lähden tosissani baariin saadakseni seksiä, niin lähden usein autolla, vaikka muuten en lasiin syljekään. Baaritiskillä naukkailen alkoholittomia drinkkejä ja tarkkailen tilannetta. Naiset eivät yleensä edes pidä humalassa korvaan sylkevistä miehistä, ja sitä paitsi autokyydillä neitokainen on helpompi houkutella kotiin viinilasilliselle. -Mikko 34 v.

Mukavaa vielä aamullakin?

Yhden illan jutun ei tarvitse kuitenkaan aina päättyä pakokauhuun. Toiset jopa osaavat nauttia uudesta tuttavuudesta vielä seuraavana päivänäkin, vaikka mitään sen kummempia suunnitelmia suhteen jatkolle ei olisikaan tiedossa.

– Ne muutamat satunnaiset miehet, jotka olen aamulla sängystäni löytänyt, eivät ikinä ole olleet niin kamalia, että aamun uusintakierros olisi jäänyt kokematta. Sitä paitsi onhan se ihan kiva herätä yhdessä, juoda rauhassa aamukahvit ja aamiaisen päälle käydä yhdessä saunassa tai suihkussa. Joskus juttu on jatkunut iltapäivään ja jopa seuraavaan aamuun.-Niina 26 v.

Onnistunut yhden yön suhde tosin vaatii sen, että molemmilla osapuolilla on samanlainen käsitys tilanteesta.

– Vaikka itse olisin kiinnostunut tapaamaan miehen uudelleenkin, poistun kiittäen seurasta, jos huomaan, ettei tämä ole kiinnostunut. Jos toista ei kiinnosta, pelkkä kiitos ja ”moikataan kun nähdään" pitäisi riittää molemmille. -Sari 32 v.

Yhden yön valloituksesta elämänkumppaniksi?

Ehkä yleisin mielipide on se, ettei yhden illan jutuissa ole mitään pahaa, jos molemmat ovat aikuisia ja molemmat sitä haluavat. Sinkuille yksi yökin on parempi kuin vuosien selibaatti.

– Viime kerrasta on nyt jo niin kauan, että jos nyt menisin baariin ja eteen tulisi halukas mimmi, en vastustelisi. Yhden illan suhteet ovat vain tapa purkaa paineita – tavallaan masturbaatiota toiseen ihmiseen. Toki seksi vakituisessa suhteessa on parempaa, mutta en viitsi elää selibaatissakaan monta vuotta. -Sami 26 v.

Voiko säädön seurauksena kuitenkin ihastua? Onko yhden illan jutusta koskaan seurannut vuosisadan rakkaustarinaa?

– Yhden illan jutuista on pari kertaa seurannutkin vakavampi suhde, ja mikäs siinä jos niin käy. Ensimmäisen tyttökaverin kanssa jopa pihtasin ekana iltana, kun en halunnut, että se jää vain yhteen iltaan. -Mikko 25 v.

– En tuomitse yhden illan juttuja. Niissä on se hieno piirre, että ne ovat spontaaneja ja jännittäviä. Itse asiassa jokainen parisuhteeni on käynnistynyt niin sanotusta yhden illan suhteesta. Viimeisin yhden illan hoitoni on pyörinyt jaloissa kohta neljä vuotta. -Mikko 34 v.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Futureimgebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.