Levin mökkipalon alueella liikkumista rajoitetaan – pelastuslaitoksen ja poliisin toimet jatkuvat yhä

0:45
Kolme ihmistä kuoli tulipalossa Levillä.

Levin mökkipalosta selvinnyt henkilö selvisi palosta palohälyttimen ansiosta ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle, kertoo Lapin poliisi.

Poliisi pyytää välttämään alueella liikkumista. Pelastuslaitoksen ja poliisin toimet Kittilän tulipalopaikalla ovat yhä käynnissä. Alueella liikkumista joudutaan rajoittamaan työskentelyolosuhteiden turvaamiseksi.

Kolme henkilöä menehtyi varhain perjantaiaamuna mökkipalossa Kittilässä lähellä Levin hiihtokeskusta. Poliisi selvittää nyt palon syttymissyytä.

– Yksi henkilö pelastautui mökistä ja oli herännyt palovaroittimeen. Kolme muuta eivät ennättäneet mökistä pois, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki kertoo MTV Uutisille.

Poliisin mukaan mökissä oli palohetkellä nelihenkinen seurue. Seurue oli kotoisin Etelä-Suomesta. Poliisi ei toistaiseksi kerro tarkempia tietoja palossa menehtyneistä, ennen kuin heidän lähipiirinsä on saanut tietää turmasta.

Ilmoitus tulipalosta tehtiin hätäkeskukseen puoli neljän aikaan yöllä.

Palovaroitin näyttää toimineen

Poliisin mukaan tiedossa ei ole mitään rikokseen viittaavaa.  Huhtamäen mukaan arveluja palon syttymispaikasta on, muttei vielä varmaa tietoa.

Poliisin mukaan tällä hetkellä näyttää, että ainakin palovaroitin oli mökissä toiminnassa. Huhtamäen mukaan mökin omistajaan ollaan yhteydessä paloturvallisuustekijöiden selvittämiseksi.

Huhtamäen mukaan vastaavat mökkipalot ovat harvinaisia.

Palanut mökki oli kaksikerroksinen ja se sijaitsi Rakkavaaran alueella Levi-tunturin lähistöllä. Alueella on paljon vapaa-ajan kiinteistöjä.

Uutista päivitetty 13.17.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja