Yhtä tärkeä kuin itse harjoitus – tämä rutiini saa sinut palaamaan liikunnan pariin yhä uudestaan

Yksi liikuntaan liittyvä rutiini auttaa meitä ylläpitämään motivaatiota ja hyvää asennetta liikuntaa kohtaan. 

Moni meistä elää kiireistä ja stressaavaa elämää, jossa treeneihin, saati sitten venyttelyyn ei tunnu jäävän aikaa.

Tosiasia kuitenkin on, että treenin jälkeiset tavat vaikuttavat itse liikuntasuoritukseen, mutta myös asenteisiimme merkittävästi. Asianmukainen jäähdyttely on tekijä, joka voi saada sinut palaamaan liikunnan pariin yhä uudestaan ja uudestaan. 

Liikunnan äkillinen lopettaminen heikentää hapen saantia

Loppuverryttely ei ainoastaan täydennä harjoitusta, vaan se on välttämätön rutiini sekä keholle että aivoille. Sanfranciscolainen liikunnanohjaaja Caroline Jordan onkin sitä mieltä, että loppujäähdyttely on yhtä tärkeää kuin itse harjoitus.

Liikunnan lopettaminen ilman jäähdyttelyvaihetta vaikuttaa negatiivisesti sekä lihaksiin että verenkiertoon. Liikunnan yhtäkkinen lopettaminen voi aiheuttaa huimausta, joka johtuu aivojen ja sydämen liian vähäisestä hapen saannista.

Äkillinen liikunnan lopettaminen aiheuttaa shokkitilan lihaksille, jolloin ne kipeytyvät herkästi. Jäähdyttely sen sijaan auttaa maitohappoa poistumaan lihaksista. 

Hyötyä erityisesti laihduttajille

Treeni ilman jäähdyttelyä ei tee hallaa ainoastaan keholle, vaan voi saada sinut myös huonolle tuulelle. Treeni kerryttää kehoosi stressihormoneita, jolloin sinun voi olla vaikea rentoutua liikunnan jälkeen ilman asianmukaista jäähdyttelyä.

– Vaikka sinulla olisi kuinka hyvä harjoitus tahansa, jäähdytysvaiheen väliin jättäminen saattaa saada sinut tuntemaan itsesi stressaantuneeksi ja väsyneeksi koko päivän ajan, Jordan muistuttaa.

Huonon tuulen lisäksi jäähdyttelyn väliin jättäminen voi kumota treenin aiheuttaman hyödyn. Erityisesti laihduttajat hyötyvät jäähdyttelystä, sillä kehoon kertyneet ylimääräiset stressihormonit hidastavat aineenvaihduntaa. Tämä vaikuttaa negatiivisesti laihdutustavoitteeseesi, mutta saattaa myös valvottaa öisin. 

Joten tee itsellesi palvelus, äläkä ohita loppuverryttelyä, venyttelyä tai kehonhuoltoa. Nämä yksinkertaiset rutiinit vapauttavat kehostasi stressihormoneja ja antavat sinulle hyvän olon treenin jälkeen. Hyvä mieli saa sinut palaamaan kuntosalille tai lenkkipolulle yhä uudestaan ja uudestaan.

Jos treeni ei maistu, insipiraatiota löytyy tältä videolta. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja