Yhdessä maassa tropiikkia ja jäätikköä – Meteorologin Uuden-Seelannin top6

Meteorologi ja Uudessa-Seelannissa kahteen otteeseen matkustanut Visa Salojärvi kertoo, mitkä kohteet maassa ovat hänen suosikkejaan. Joukosta löytyy niin tropiikki kuin jäätikkö.

Cookinsaaret

Noin 30 000 asukkaan Cookin saariryhmä kuuluu Uudelle-Seelannille. Siellä, Aitutaki-saarella, on kuvattu Selviytyjät-ohjelmaa. Uuden-Seelannin Aucklandin lentokentältä matkustaa paikalle kolme ja puoli tuntia, siis melkein saman verran kuin Suomesta Madridiin. Paikka sijaitsee samoilla leveysasteilla kuin Tahiti, Tongo ja Fiji – se on maanpäällinen paratiisi.

Tervejalkainen kävelee saaren ympäri kahdesti päivässä. Hiekka on vitivalkoista, joko samettista tai korallista. Iltapäiväkuuroja sataa miltei päivittäin. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja elämä rauhallisen rattoisaa.

Queenstown

Queenstown sijaitsee keskellä Uuden-Seelannin Eteläsaarta. Ison järven rannalla olevaa kaupunkia ympäröivät jylhät vuoret, joita kutsutaan Eteläisiksi Alpeiksi. Viiden–kymmenen kilometrin etäisyydellä toisistaan on sekä hiihtohissejä että viinitiloja. Hurjapäiset voivat hypätä benjiä tai laskea koskea veneillä. Ilmasto on suomalaiselle miellyttävä.

Dunedin

Dunedin sijaitsee Otagon niemimaan kainalossa meren rannalla. Eläväisessä kaupungissa on paljon erikoisia eläimiä ja luontokohteita. Siellä voi nähdä muun muassa albatrosseja, jotka liitävät ihmeellisellä tavalla veden pintaa pitkin räpyttämättä lainkaan siipiään. Koska kaupungissa sijaitsee yksi maan yliopistoista, siellä on myös paljon nuoria, baareja, diskoja ja ravintoloita.

Fox Glacier

Uudessa-Seelannissa on kaksi subtrooppiseen sademetsään loppuvaa jäätikköä, joista toinen on Fox Glacier. Maaseudusta pitävän kannattaa suunnata tänne. Vuorilta alkavat jäätiköt valuvat paksuina muodostelmina hitaasti kahta solaa pitkin kohti merta ja loppuvat trooppiseen sademetsään.

Kokemus on erikoinen jo pelkän ulkonäkönsä perusteella. Jäätikön mahtavuutta ei käsitä edes paikalla ollessa, saati kuvista.

Wellington

Pohjoissaarella sijaitseva Wellington on Uuden-Seelannin pääkaupunki, mutta ei suurin kaupunki. Turisteja on paljon, ja heitä varten on tarjolla hyviä palveluja ja hienoja museoita. Meren rannalla sijaitsevan kaupungin yksi viehättävimpiä alueita on eläväinen satama ravintoloineen ja kahviloineen.

Martinborough

Martinborough'n suuri laaksoalue – vuoresta vuoreen noin 50 kilometriä – sijaitsee lähellä Wellingtonia. Viinitiloja on runsaasti, ja moneen niistä pääsee tutustumiskierroksille ja viinin maistajaisiin. Maisemat ovat kauniita ja muistuttavat tasaisuudellaan Pohjanmaata.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Getty Images, Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja