Uusi-Seelanti on suomalaiselle edullinen

Meistä katsottuna maapallon vastakkaisella puolella sijaitseva Uusi-Seelanti koostuu kahdesta pääsaaresta. Saarivaltio on pinta-alaltaan sekä asukasluvultaan hieman Suomea pienempi: asukkaita Uudessa-Seelannissa on 4,1 miljoonaa ja neliökilometrejä 268 000.

Uusi-Seelanti sijaitsee melkein itäisen ja läntisen pallonpuoliskon rajalla. Se on varsin eristyksissä muusta maailmasta, sillä lähimpään naapuriin, Australiaan, on matkaa 2 000 kilometriä. Aikaero Suomeen on 12 tuntia.

Hintataso Uudessa-Seelannissa on noin 20–40 prosenttia alhaisempi Suomen hintoihin verrattuna. Ruoka, alkoholi, polttoaine ja majoituspalvelut ovat edullisia. Harrastuksista ja elämyksistä osataan suhteessa pyytää korkeampia hintoja, koska moni matkailuun liittyvä elämys on Uudessa-Seelannissa ainutlaatuista. Bussimatkat ovat yllättävän kalliita ja lähellä suomen hintoja.

Uuden-Seelannin luonto on ainutlaatuinen. Pohjoissaarella on toimivia tulivuoria, kuumia järviä sekä geysireitä. Eteläsaari taas on hieman pohjoissaarta suurempi. Siellä on korkeita lumihuippuisia vuoria, jotka muodostavat Etelän Alpeiksi kutsutun vuorijonon. Myös eläimistö on omanlaisensa: missään muualla maailmassa ei törmää esimerkiksi lentokyvyttömään kiivi-lintuun.

Keskilämpötila on +10 ja +16 asteen välillä, ja vuodenaikaisvaihtelut ovat suhteellisen vähäisiä. Lämpimintä on tammi-helmikuussa, kylmintä heinäkuussa.

Hintaesimerkkejä:

Sushilajitelma noin 4–5 euroa

Ruoka-annos kiinalaisessa ravintolassa noin 5 euroa

Cappuccino alle 2 euroa

Viski kolalla baarissa noin 4 euroa

Kolmen vyöhykkeen bussilippu Aucklandissa noin 2 euroa

Pullo hyvää puna/valkoviiniä kaupassa noin 5–6 euroa

Pikkuauton vuokraus noin 30–45 euroa vuorokausi

Laskuvarjohyppy + videotallenne ja valokuvat noin 220 euroa

Kuuden tunnin ratsastusvaellus kevyellä lounaalla Taru sormusten herrasta -elokuvan maisemissa noin 90 euroa

Lähteet: The Rough Guide to New Zeeland ja wikipedia.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja