Yhdeksän varusmiestä oli hukkua – Otkesin tutkinta paljasti vaarallisen rannan

Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö 7:07
Näin onnettomuutta kommentoi esikuntapäällikkö

Yhdeksän varusmiestä oli hukkua Dragsvikin varuskunnassa, kun he joutuivat veden varaan 10. lokakuuta 2023. Nyt Onnettomuustutkintakeskus on tehnyt vesistöön kaikuluotauksen.

Onnettomuus tapahtui varusmiesten tasokokeen yhteydessä, kun varusmiehet hyppäsivät veneestä veteen rannan lähellä matkallaan Dragsvikin varuskuntaan.

Onnettomuustutkintakeskus kertoo tiedotteessaan, että harjoituksen rantautumispaikkaa on vaihdettu tänä vuona. Aiemmin varusmiesten harjoitus on päättynyt loivaan ja kovapohjaiseen rantaan.

Tutkinnan perusteella veden syvyys onnettomuuteen johtaneella rannalla on vähintään 1,8 metriä, ja pohjassa on noin metri mutaa.

Veteen jäänyt kaksi rynnäkkökivääriä

Veteen oli jäänyt tapahtuman yhteydessä kaksi rynnäkkökivääriä. Kiväärien löytöpaikan perusteella Onnettomuustutkintakeskus pystyi määrittämään todennäköisen alueen, jossa varusmiehet hyppäsivät.

– Rannan tuntumassa pohja on kulkukelpoista soraa, mutta noin viidentoista metrin päässä pohja muuttuu upottavaksi mudaksi, ja vesi on liian syvää tämänkaltaiseen veneestä poistumiseen, toteaa tutkinnanjohtaja Kai Valonen tiedotteessa.

Tutkinta jatkuu muun muassa kuulemisilla, asiakirja-aineistoon ja varusteisiin perehtymisellä, tiedotteessa kerrotaan. Tutkinnan odotetaan valmistuvan kevättalvella 2024.

Onnettomuustutkintakeskuksen lisäksi poliisi tekee omaa tutkintaansa onnettomuudesta. 

 

Veden korkeuden muutokset on otettu tulosten arvioinnissa huomioon eli mittaustulokset, rantaviivan paikka ja kuvat vastaavat onnettomuushetken tilannetta, tieodtteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat