Uutta tietoa varusmiehen kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta Luumäellä

Puolustusministeri otti kantaa varusmiesten traagisiin onnettomuuksiin: "Ei voi olla niin, että vanhemmat joutuvat pelkäämään lastensa puolesta" 1:42
Video: Puolustusministeri otti kantaa varusmiesten viimeaikaisiin traagisiin onnettomuuksiin: "Ei voi olla niin, että vanhemmat joutuvat pelkäämään lastensa puolesta"

Kuulustelut ovat valottaneet varusmiehen kuolemaan johtaneen onnettomuuden syitä.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan kuljettajan ajovirheet johtivat maastoajoneuvon ajautumiseen ulos tieltä. Onnettomuudessa auto kieri useamman kerran ympäri penkereellä katolleen ja yksi kyydissä ollut henkilö kuoli. Kolme muuta varusmiestä loukkaantui.

- Kuljettajan mukaan onnettomuus johtui ajovirheistä. Ensin maastoauto ajautui lähelle tien ulkoreunaa, jonka jälkeen kuljettaja teki korjaavan ohjausliikkeen keskemmälle tietä. Hänen oma havaintonsa tilanteessa oli, että korjausliike oli liian voimakas, jonka jälkeen hän teki toisen, nopean ohjausliikkeen keskiviivalta takaisin kohti tien reunaa. Näiden liikkeiden seurauksena maastoauto ajautui ulos tieltä ja lähti kierimään ympäri, rikoskomisario Timo Valle kertoo poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisi kuvailee, että onnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella ja keliolosuhteet olivat normaalit. 

– Tienpenkereeltä oli jonkin verran pudotusta ojaan, mikä edisti maastoauton kierimistä ympäri. Maastoauto veti perässään peräkärryä, tiedotteessa luonnehditaan.

Kuljettaja ei ollut päihtynyt, hän ei nukahtanut eikä hän ajanut ylinopeutta. Myös Puolustusvoimien määräystä lepoaikojen suhteen noudatettiin. Poliisi ei myöskään epäile, että kuljettaja olisi käyttänyt kännykkää ajon aikaan.

– Kuljettajan mukaan aurinko paistoi tapahtumahetkellä häntä kasvoihin ja näkyvyys oli likaisen etulasin takia huonohko. Tämä saattoi vaikuttaa ulosajoon.

Poliisi epäilee kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat