Mainos

Yhdeksän kuukautta - kuusi perhesurmaa

Poliisi epäilee, että mies surmasi vaimonsa ja kaksi lastaan myöhään eilen illalla Helsingin Laajasalossa. Perhesurmia on pidetty harvinaisina Suomessa, mutta kuluneen yhdeksän kuukauden aikana maassamme on tapahtunut jo kuusi perhesurmaa. Viimeisin ennen eilisiltaa tapahtui juuri ennen joulua Vantaan Hakunilassa, jossa perheenisä surmasi äidin ja kaksi lasta.

Tätä ennen suomalaisia järkyttivät perhesurmat marraskuussa Kouvolassa ja Tyrnävällä. Kouvolassa äiti surmasi kaksi pientä lastaan. Tyrnävällä roihusi kahden lapsen hengen vaatinut tulipalo, jonka perheen isä tunnusti sytyttäneensä. Perheen äiti ei ollut tapahtuma-aikaan kotona.

Lokakuussa Varkaudessa koko perhe sai surmansa, vaimo ja alle 10-vuotias poika kuolivat teräaseen iskusta. Huhtikuussa perheenisä ampui Ikaalisissa itsensä lisäksi entisen avovaimonsa ja teini-ikäisen poikansa.

Myös vuosi 2008 oli perhesurmien osalta synkkä. Silloin perhesurmaksi luettavia veritekoja tapahtui Suomessa kahdeksan.

Psykiatrisen vankisairaalan vastaavan ylilääkärin ja THL:n tutkimusprofessorin Hannu Lauerman mukaan perhesurmat ovat olleet Suomessa harvinaisia, mutta joskus niitä kuitenkin vaikuttaisi tulevan ryppäinä. Lauerma arvioi, että muiden itsemurhien tapaan julkisuudessa olleista teoista saatetaan ottaa mallia.

Lauerman mukaan tarmokas depressioiden hoito on keskeinen keino, jolla perhesurmia voidaan estää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.