Yhä useampi aikoo hankkia omistusasunnon

Kotitalouksien aikeet hankkia omistusasunto kohosivat hieman vuoden 2001 loppuun mennessä. Vuoden viimeisellä neljänneksellä noin seitsemän prosenttia kotitalouksista suunnitteli hankkivansa omistusasunnon seuraavien 12 kuukauden aikana.

Vielä alkusyksystä ja vuotta aiemmin aikeita oli alle kuudella prosentilla talouksista. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen maakunnittaisesta kuluttajabarometrista, jota varten haastateltiin loka-joulukuussa 4900 suomalaista.

Asunnonostoaikeita oli eniten ylemmillä toimihenkilöillä, yrittäjillä ja ylimmällä tuloneljänneksellä. Näistä talouksista useampi kuin joka kymmenes aikoi ostaa omistusasunnon vuoden sisällä. Vähiten aikeita oli alimman tuloneljänneksen ja työttömien talouksilla, opiskelijoilla ja eläkeläisillä.

Lapsiperheistä asunnon ostoa suunnitteli yhdeksän prosenttia, yksin asuvista viisi prosenttia ja kahden tai useamman aikuisen talouksista seitsemän prosenttia.

Neljä kymmenestä mainitsi pankkilainan tärkeimmäksi rahoituslähteeksi asunnon hankinnassa.

Kanta-Hämeen, Keski-Suomen ja Uudenmaan taloudet suunnittelivat muita useammin omistusasunnon hankkimista. Vähiten ostoaikeita oli Kainuussa, Etelä- ja Pohjois-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla sekä Lapissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja