Xbox vai Playstation? Katso kumpi pelikonsoli kannattaa ostaa

Pelikonsoli on perinteisesti yksi joulun toivotuimmista lahjoista lapsiperheissä. Vaihtoehdot rajoittuvat usein kahden konsolin välille.

Xbox One ja Playstation 4 kisaavat tiukasti ostajien suosiosta. Mutta kumpi kannattaa hankkia? Vertailimme suosikkikonsolien keskeisiä ominaisuuksia.

Ulkonäkö

Makuasia, mutta Playstation 4 on mielestämme tyylikkäämpi. Konsoli on pienempikokoinen ja virtaviivaisempi. Lisäksi PS4 on lähes kilon kevyempi kuin Xbox One.

Voittaja: PS4

Liitännät ja muokattavuus

PS4:n ehdoton etu on se, että sen voi avata sisuskalujen vaihtamista varten. Jos Xboxin omistaja tekee samoin, takuu laukeaa ja sitä tuskin uuden konsolin ostaja haluaa. Microsoft on kuitenkin tehnyt myönnytyksen sen osalta, että Onen käyttäjä voi lisätä konsoliin ulkoisen tallennuslevyn.

Xbox One peittoaa PS4:n liitännöissä. Onesta löytyy kaksi usb-porttia, HDMI-liitäntä (sisään ja ulos), digitaalinen ääniliitäntä, infrapunatunnistin ja ethernet-liitäntä. PS4 tarjoaa HDMI-ulostulon, digitaalisen ääniliitännän, ethernetin ja PS:n oman kameraportin.

Voittaja: Tasapeli

Hinta

Tällä hetkellä 500 gigatavun PS4- ja Xbox One -konsoleita myydään eurolleen samaan hintaan. Esimerkiksi Gigantin valikoimassa molemmat konsolit maksavat 349 euroa. Eroa hinnassa ei ole myöskään 1 teratavun tallennustilaversioissa. Ne maksavat 429 euroa ja molempien konsolien mukana saa yhden pelin.

Voittaja: Tasapeli

Ohjaimet

Peliohjaimet ratkaisevat monen pelaajan kohdalla sen, kumpi konsoli päätyy ostoskärryyn. PS4:n ohjain on parantunut selvästi PS3:n heppoisesta ja muovisen nitisevästä ohjaimesta. Uudessa versiossa on myös enemmän tekniikkaa. Keskellä oleva ohjainlevy tarjoaa lisäominaisuuksia tietyissä peleissä. Ohjaimessa on myös kaiutin.

Vanhan Xbox 360:n ohjaimeen tottuneet ovat kuin kotonaan Onen ohjaimen kanssa. Ohjain toimii edelleen paristoilla, mikä eliminoi lataustarpeen kesken pelaamisen.

Voittaja: Ohjainten kohdalla voittaja on makuasia.

Pelit

Molemmille konsoleille julkaistaan totuttuun tapaan myös jatkossa yksinoikeuspelejä, jotka erottavat konsolien pelivalikoimaa toisistaan.

Onelle julkaistiin juuri äskettäin pitkään odotettu Halo 5: Guardians. Luvassa ovat myös suomalaisen Remedyn Quantum Break ja seuraava osa Gears of War -sarjaan.

PS4:n yksinoikeuksia ovat muun muassa uusi Infamous, Uncharted 4, Bloodborne ja LittleBigPlanet 3.

Voittaja: Tasapeli

Verkkopelaaminen

Microsoft ja Sony veloittavat molemmat verkkopelaamisesta. PS3:n pelaajat saivat pelata verkossa ilmaiseksi.

Voittaja: Tasapeli

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja