Woodbridge Selected Vineyard Series Chardonnay 2002

  • Yhdysvallat
  • Robert Mondavi, California, Lodi Uutuus
  • Alkon Nro 587717
  • Hinta € 12,94

Kalifornian pääkaupungin Sacramenton eteläpuolella Lodin deltan sumu kiemurtelee kuin käärme tammien ympäröimien viinitarhojen joukossa. Kesäisin Deltaa pitkin puhaltava tuuli viilentää ilmaa tasapainottaen ilmastoa. Näiltä tarhoilta tämä viini saa alkunsa.

Tämä viini on sekoite ja sen rypälejakauma on seuraava: Chardonnayta (97 %), Viognieriä (2 %), Rieslingiä (1 %). Viognier korostaa viinissä trooppista hedelmäisyyttä ja Riesling taas lisää happoja. Viinin nimi Woodbridge (puusilta) tulee Lodin alueella olevasta samannimisestä kylästä. Woodbridge-viiniliikkeen omistaa Robert Mondavi, joka on eräs Kalifornian kuuluisimmista viiniliikkeistä.

Viini on kohtalaisen runsaan värinen ja oljenkeltainen. Tuoksu on puhdas, nuori ja raikas sekä runsaahko. Siinä voi havaita aprikoosia, persikkaa sekä trooppisia hedelmiä. Maku on kuiva ja selkeän hedelmäinen. Alkoholi tuntuu maussa hennosti kuten myös mineraalisuus. Jälkimaku on pitkähkö ja siinä on runsaasti hedelmää. Tarjoa tämä viini noin 10–12 asteisena.

Minkä kanssa?

Tällainen runsaahko Cahrdonnay-viini on parhaimmillaan aromaattisten kalaruokien ja toisaalta vaalean lihan kanssa. Kannattaa kokeilla vaikkapa joulupöydässä kalkkunan kaverina.

Viiniarostelu: Sommeliér Petri Pellinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja