Within Temptationin laulaja kirjoitti soololevyn, kun inspiraatio katosi – nyt yhtye on palannut urbaanien vaikutteiden kera

Within Temptation julkaisee uuden albumin 14. joulukuuta. Yhtyeen laulaja Sharon den Adel meinasi palaa loppuun, kun viikot täyttyivät keikoilla.

Vuonna 1996 perustettu metalliyhtye Within Temptation vieraili Suomessa 20. lokakuuta Espoon Metro Areenalla. Yhtye palasi hiljattain tauolta, jonka aikana sen laulaja Sharon den Adel kirjoitti sooloalbumin.

Sharon kertoo MTV.fin haastattelussa, että yhtye piti taukoa, koska he kokivat vaikeuksia tuottaa uutta musiikkia.

– Minulla ei ollut inspiraatiota kirjoittaa uutta musiikkia. Kun se tuli, musiikki ei sopinut Within Temptationille.

Sharon kävi lähellä loppuunpalamista kiertueiden ja jatkuvan kirjoittamisen takia. Hän halusi keskittyä siihen, mitä itse tahtoo elämältään ja bändiltä.

– Sooloalbumin kirjoittamisen jälkeen inspiraatio Within Temptationille sopivan musiikin tekemiseen palasi.

Within Temptationilla keikkoja on riittänyt. Sharonin mukaan keikkatahti pysyy kuitenkin paluun jälkeen taas samana, mutta rennommalla otteella.

– Käymme useammin kotona keikkojen välillä jatkossa. Uskon, että se toimii meille kaikille paremmin.

Vaikka musiikki on pohjimmiltaan samaa Within Temptationia kuin aiemminkin, on yhtye aikuistunut

Yhtye teki läpimurtonsa 2000-luvun alkupuolella, ja on tullut tunnetuksi esimerkiksi hiteistään What Have You Done ja Stand My Ground. Miten se on muuttunut tänä aikana? Sharon kertoo, että Within Temptation on aikuistunut vuosien myötä.

– Kun aloitimme, olimme vielä parikymppisiä. Pohjimmiltaan musiikki on vielä sitä, mitä silloinkin olimme, mutta äänet, tuotanto, vaikutteet sekä ulkoasu ovat muuttuneet jokaisella albumillamme.

Within Temptation julkaisee joulukuussa uuden albumin, joka kantaa nimeä Resist. Sharon kertoo, että se on saanut urbaaneja vaikutteita ja orkesterimaisuutta on vähemmän. Siitä huolimatta teatraalinen soundi on säilynyt.

– On vaikeaa nimetä omaa suosikkikappalettaan albumilta, mutta sanoisin sen olevan Raise Your Banner.

Within Temptation nähtiin Espoon Metro Areenalla, ja yhtye on vieraillut Suomessa tiuhaan tahtiin, sillä faneja riittää. Millaisia he ovat?

– Mitä musiikkiin tulee, he ovat intohimoisia. Osa nauttii musiikista silmät suljettuna, kun osa eläytyy ilmaisten itseään.

Lue myös:

    Uusimmat