Windows95man lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin

Windows95manin kalsarit jakavat mielipiteitä – Töllötuomarit: ”Saako hän esiintyä noissa housuissa?” 5:09
Windows95manin kalsarit jakavat mielipiteitä – Töllötuomarit: ”Saako hän esiintyä noissa housuissa?”

Tiedotteessa kerrotaan Ylen ja Windows95manin jatkavan valmistautumista toukokuussa Malmössä järjestettäviin kisoihin. 

Windows95man lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin, Yle tiedottaa. EBU vastaa Euroviisujen järjestelyistä ja tekee päätökset siitä, mitkä TV-yhtiöt osallistuvat Euroviisuihin. 

– Yle on päättänyt kunnioittaa Euroopan yleisradioliitto EBU:n arviointikykyä kisaan osallistuvista tv-yhtiöistäYmmärrämme, että asiaan liittyy erilaisia perusteltuja näkökulmia. Yle on saattanut EBU:lle tiedoksi Suomessa käydyn keskustelun sekä Suomen edustajan näkemyksen tilanteesta. Toivomme, että tilanne Lähi-idässä rauhoittuisi mahdollisimman pian, Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja ja vastaava toimittaja Ville Vilén kommentoi tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että päätöksestä keskusteltiin yhdessä Uuden Musiikin Kilpailun voittaneen Windows95manin kanssa. 

– Mielestämme ainoa oikea ratkaisu EBU:lta olisi sulkea Israel pois kilpailusta. Emme kuitenkaan koe, että voisimme vaikuttaa tähän jäämällä pois. Sen sijaan olemme aloittaneet keskustelut yhteisistä vaikutusmahdollisuuksista muiden maiden edustajien kanssa ja käytämme omaa asemaamme kohdistaaksemme painetta päätösvaltaa pitävään EBU:un. Päätös oli vaikea, mutta nyt se on tehty. Kiitämme kaikesta jo saamastamme tuesta, Windows95man-hahmon luonut Teemu Keisteri sekä laulaja Henri Piispanen toteavat tiedotteessa.

Kaksikko kertoo tästedes keskittyvänsä musiikkiin ja show’n rakentamiseen. Euroviisut järjestetään tänä vuonna Ruotsin Malmössä 7.–11.5.2024. 

Windows95man MTV:n voittajahaastattelussa 2:55
Windows95man ja Henri Piispanen MTV Uutisten haastattelussa voiton ratkettua.

Israelin viisuosallistuminen on herättänyt vastustusta maan Gazan kaistalle kohdistaman laajan hyökkäyksen vuoksi. Suomen viisuedustajaksi valittu Windows95man sanoi aikaisemmin Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei ole varma osallistuuko viisuihin. 

Hän kertoo toivovansa, että Euroviisuihin valitut artistit voisivat allekirjoittaa vetoomuksen, joka vaatisi Israelin poistamista kilpailusta.

Lue myös:

    Uusimmat