Windows95man julkaisi lausunnon, jossa vaaditaan tulitaukoa Gazaan

Windows95man MTV:n voittajahaastattelussa 2:55
Näin Windows95man ja Henri Piispanen kommentoivat Uuden musiikin kilpailun -voittoa.

Suomen euroviisuedustaja Windows95man on julkaissut lausunnon, jossa vaaditaan tulitaukoa Gazaan. Artisti julkaisi tekstin Instagram-tilinsä tarinat-osiossa. 

Lausunnon on allekirjoittanut Windows95manin lisäksi kahdeksan muuta euroviisuedustajaa. Englanniksi kirjoitetun lausunnon on siis allekirjoittanut yhteensä yhdeksän euroviisuedustajaa.

Windows95manin lisäksi allekirjoittaneista löytyvät Irlannin, Norjan, Portugalin, San Marinon, Britannian, Sveitsin, Tanskan ja Liettuan tämän vuoden euroviisuedustajat.

Lausunnon alussa todetaan Euroviisuihin osallistumisen olevan suuri etuoikeus.

– Miehitetyillä palestiinalaisalueilla, erityisesti Gazassa, ja Israelissa vallitsevan tilanteen vuoksi emme koe voivamme olla hiljaa. Meille on tärkeää osoittaa solidaarisuutta sorretuille ja ilmasta sydämemme pohjasta toiveemme rauhasta, välittömästä ja kestävästä tulitauosta sekä kaikkien panttivankien turvallisesta paluusta.

Lausunnossa kerrotaan artistien vastustavan kaikenlaista vihaa, mukaan lukien antisemitismiä ja islamofobiaa. 

– Uskomme vahvasti musiikin yhdistävään voimaan, joka antaa ihmisille mahdollisuuden ylittää erot sekä edistää merkityksellisiä keskusteluja ja yhteyksiä.

– Koemme velvollisuudeksemme luoda ja ylläpitää tätä tilaa. Voimakkaana toiveenamme on, että se inspiroisi laajempaan myötätuntoon ja empatiaan.

Lue myös:

    Uusimmat