Euroviisujen esiintymisjärjestys julki – tällä paikalla Suomi esiintyy

Suomi esiintyy paikalla 10 Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 7. toukokuuta.

Euroviisut järjestetään 7.–11. toukokuuta Ruotsin Malmössä. Windows95Manin No Rules! -kappaletta on esittämässä Suomen euroviisuedustaja Windows95Man, eli Teemu Keisteri ja myös laulaja Henri Piispanen

Euroviisujen virallisella YouTube-kanavalla ja verkkosivuilla julkaistiin esiintymisjärjestys, jonka mukaan Suomi esiintyy Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 7. toukokuuta paikalla 10. Suomea ennen esiintyy Slovenian edustaja Veronika kappaleellaan Raven. 

Tänä vuonna finaalin äänestys avataan jo ennen ensimmäistä esiintyjää. Aikaisemmin yleisöäänestys on alkanut vasta, kun kaikki esitykset on nähty. Aivan ennennäkemätön tämä äänestyskäytäntö ei ole, sillä samanlainen koko illan äänestys on ollut käytössä myös vuosina 2010 ja 2011.

Äänestäjät kilpailun ulkopuolisista maista puolestaan pääsevät äänestämään jo lähes vuorokauden ennen kunkin liveshow'n alkua.

"Muun maailman" äänestys tuli kilpailuun uutuutena mukaan viime vuonna. Kilpailun ulkopuolisista maista annetut äänet lasketaan yhteen, ja niillä on yhtä suuri painoarvo kuin yksittäisen osallistuvan maan yleisöpisteillä.

Viime vuoden äänestyskäytännöt pysyvät ennallaan sen osalta, että semifinaaleissa päätösvalta on kokonaan yleisöllä ja finaalissa tulos ratkeaa ammattilaisraatien ja yleisöäänestyksen perusteella. "Muun maailman" äänestyksen myötä yleisön äänten painoarvo finaalissa on hieman suurempi kuin 50 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat