Windows-puhelinten myynti romahti: Viimeinen naula arkkuun?

Microsoft on suurissa vaikeuksissa Windows-puhelinten myynnin kanssa. Yhtiön tuoreet tulostiedot kertovat karua kieltä siitä, miten heikkoa Windows-puhelinten myynti on maailmalla. Microsoft sai myytyä edellisellä vuosineljänneksellä vain 4,5 miljoonaa Lumia-älypuhelinta. Vielä vuosi sitten määrä oli 10,5 miljoonaa kappaletta. Pudotus on peräti 57 prosenttia.

Microsoftin ongelma on paitsi Windows-käyttöjärjestelmän heikko suosio, myös laitevalikoiman puutteet. Puhelinvalmistajat eivät halua valmistaa Windows-puhelimia, koska niitä menee kaupaksi vähän. Sovelluskehittäjätkään eivät jaksa innostua, minkä takia Windows-käyttäjiltä puuttuu monisa iOS- ja Android-puhelimista tuttuja suosikkisovelluksia.

Microsoft ja Nokia ovat myyneet yhteensä 110 miljoonaa Windows-puhelinta. Samaan aikaan iOS- ja Android-puhelimia myytiin häkellyttävät 4,5 miljardia kappaletta. Edellisellä vuosineljänneksellä myytiin tutkimusyhtiö IDC:n tietojen mukaan 400 miljoonaa älypuhelinta, joista vain 1,1 prosenttia oli Windows-laitteita.

Tiedot kertovat suoraan myös sen, että uusin Lumia-lippulaivapuhelin Lumia 950 on ollut suuri pettymys.

Maailmalla arvioidaan nyt, että Microsoft ei tuo enää uusia Lumia-puhelimia myyntiin. Tämä tarkoittaa käytännössä nykyisen kaltaisten Windows-puhelinten loppua.

Lue myös:

    Uusimmat