Windows 8:n kammottavuudet, jotka poistuvat Kymppi-versiossa

Uusi Windows 10 -käyttöjärjestelmä on tullut jakoon ja vaikuttaa siltä, että aika harva jää haikailemaan edeltäneen Windows 8 -version perään.

Windows 8:lla oli ongelmia alusta lähtien. Se erosi liikaa varhaisemmista versioista ja sen ulkoasusta ja toiminnasta ei yksinkertaisesti pidetty.

Eilen jakoon tullut Windows 10 sen sijaan näyttää saaneen paljon positiivisemman vastaanoton.

Teknologiasivusto BGR on nostanut esiin viisi kammottavuutta Windows 8 -järjestelmästä, jotka on korjattu uudessa versiossa.

1.Kotivalikko

BGR pohtii, että oikeastaan kaikki vihaavat Windows 8:n kotivalikkoa. Windows 10 -versiossa vanha kunnon Käynnistä-valikko on otettu jälleen käyttöön. Lisänä valikossa on modernit tapahtumaruudut, jotka eivät ole enää turhan hyökkääviä, vaan hyödyllisiä.

2. Yksi käyttöliittymä sopii kaikkiin?

BGR toteaa, että Windows 10 -versiossa "One size fits all" -konsepti on korjattu. Enää samaa käyttöliittymää ei ole pyritty tunkemaan kaiken kokoisille ruuduille.

Sen sijaan Continuum Moden avulla käyttöliittymä muuttuu sen mukaan, käytetäänkö PC-konetta vai tablettia. 2-in-1 -hybridikoneissa käyttöliittymä muuttuu lennossa sen mukaisesti, että käytetäänkö laitetta tabletti-moodissa vai kannettavana.

3. Windows 8 unohti, että Windowsissa on kyse ikkunoista

Windowsissa on nimensä mukaisesti kyse ikkunoista, joihin sovellukset aukeavat. Kuten kaikki tietävät, ikkunoita voi liikutella ja niiden kokoa voi muuttaa ja niitä voi järjestellä - tämä on kätevää. Windows 8 -versiossa tämä toimiva systeemi muuttui huomattavasti hankalammaksi, kun sovellukset pyrkivät avautumaan koko ruudulle.

Windows 10:ssä käyttäjä saa taas toimia joustavasti ikkunoiden parissa.

4. Hyvästit Internet Explorerille!

BGR toteaa, että vain harvat jäävät kaipaamaan Internet Explorer -selainta.

Kyseinen selain löytyy vielä Windows 10 -versiostakin, mutta kannattavampaa on käyttää uutta ja nopeampaa Edge-selainta.

5. Silmille hyppivät tapahtumaruudut

Windows 8:n reaaliaikaiset tapahtumaruudut olivat ideana cool, mutta ne olivat lopulta melko hankalia käyttää saapuvien ilmoitusten tarkasteluun.

Windows 10:ssä on sen sijaan käytössä muokattavissa oleva Action Center, jonka kautta kaikki tärkeät ilmoitukset löytyvät helposti yhdestä paikasta.

Lue myös:

    Uusimmat