Mainos

Wikileaksin Julian Assange on pidätetty Lontoossa – hurjasti muuttunut hakkeri kannettiin usean miehen voimin poliisiautoon

Wikileaksin perustaja Julian Assange on pidätetty Lontoossa, kertoo Britannian poliisi.

Poliisi pidätti Assangen Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä, jossa Assange on oleskellut viime vuodet.

Britannian sisäministeri vahvistaa myös, että Assange on nyt poliisin huostassa. Poliisi oli kutsuttu suurlähetystöön Ecuadorin suurlähettilään toimesta.

Paikan päältä kuvatulla videokuvalla näkyy, kun parrakas Assange raahataan usean miehen voimin ulos suurlähetystöstä.

Wikileaks väittää pidätystä laittomaksi

Ecuadorin presidentin Lenín Morenon mukaan Ecuador on peruuttanut Assangen diplomaattisen turvapaikan kansainvälisten käytäntöjen jatkuvien rikkomisten takia. Wikileaks väittää Ecuadorin rikkovan kansainvälistä lakia peruuttaessaan laittomasti Assangen turvapaikan.

Morenon mukaan Britannia on taannut, ettei Assangea karkoteta maahan, jossa häntä voisi odottaa mahdollinen kuolemanrangaistus.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin puhemies Dmitry Peskov ei kommentoinut kysyttäessä suoraan tapausta, mutta hänen mukaansa Kreml toivoo, että Assangen oikeuksia tarkkaillaan pidätyksen tiimoilta.

Wikileaksin nimetön ecuadorilaislähde kertoi viime viikolla, että Assangen pidättämisestä oli sovittu Britannian kanssa. 

47-vuotias australialainen on oleskellut Lontoon suurlähetystössä vuodesta 2012. Wikileaksin perustaja ei ole poistunut suurlähetystöstä, koska hän on pelännyt tulevansa pidätetyksi ja luovutetuksi Yhdysvaltoihin Wikileaksin tekemien tietovuotojen takia.

Assangea on epäilty myös useista Ruotsissa vuonna 2010 tapahtuneista seksuaalirikoksista, mutta suurin osa tapauksista on vanhentunut tai niiden tutkinta on lopetettu.

Lähteet: Reuters, AP, CNN

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja