WhatsAppiin tulossa lukuisia uudistuksia lähiviikkoina – tätä kaikkea on luvassa

Facebook kertoo, että sen omistamaan supersuosittuun, yli 2 miljardin käyttäjän WhatsApp-viestintäpalveluun on tulossa useampia uudistuksia.

WhatsAppin blogissa esiteltyjen uusien ominaisuuksien kerrotaan tulevan saataville päivityksinä tulevien viikkojen aikana.

Merkittävin uudistus ovat animoidut tarrakuvakkeet

Merkittävin uusi ominaisuus ovat animoidut tarrakuvakkeet, jotka jo aiemmin vilahtivat WhatsAppin beetatestiversiossa. Facebookin mukaan WhatsAppissa lähetetään tarrakuvia miljardeja päivittäin, ja uudet animoidut tarrat tekevät tästä entistä hauskempaa. Monissa muissa viestipalveluissa animoidut tarrat ovat olleet tuttu ominaisuus jo vuosien ajan, ja niitä on toivottu kovasti myös WhatsAppiin.

Toisena uudistuksena WhatsApp helpottaa yhteystietojen lisäämistä uusilla kameralla skannattavilla QR-koodeilla. Uuden yhteystiedon lisääminen onnistuu jatkossa kuvaamalla hänen käyttäjätiliinsä sidottu QR-koodi puhelimen ruudulta tietojen käsin syöttämisen sijaan.

Tumma tila käyttöön kattavammin ja uudistuksia videopuheluun

WhatsAppin verkkoselain- ja työpöytäsovelluksiin WhatsApp puolestaan kertoo tulevan uudistuksena tumman tilan, joka on jo aiemmin löytynyt mobiilisovelluksista.

Videopuheluita WhatsApp puolestaan parantaa mahdollisuudella suurentaa haluamansa osallistujan kuva koko ruudulle painamalla kuvaa pitkään. Lisäksi WhatsAppin ryhmäkeskusteluihin ilmestyy uusi videokuvake, josta voi helposti aloittaa ryhmävideopuhelun enintään 8 henkilön ryhmissä

WhatsAppin nyt ilmoittamat uudistukset täydentää Tila-ominaisuuden mukaantulo osaksi WhatsApp-sovellusta KaiOS-käyttöjärjestelmälle eli niin sanotuille älykkäille peruspuhelimille, kuten Nokia 8110 4G:lle.

Lue myös:

    Uusimmat