WhatsApp tuli Nokia 8110 4G -banaanipuhelimeen myös Suomessa

WhatsApp-keskustelusovellus on nyt saatavilla HMD Globalin banaanipuhelimelle Nokia 8110 4G:lle myös Suomessa.

Nokia 8110 4G:n käyttäjät voivat ladata WhatsAppin suoraan puhelimeen valmiiksi esiasennetusta sovelluskaupasta. Ennen WhatsApp-sovelluksen latausta puhelin pitää päivittää viimeisimpään ohjelmistoversioon (versio 16.00.17.00) puhelimen asetuksista.

”Halusimme tuoda Nokia 8110 4G -klassikkopuhelimen käyttäjille mahdollisuuden pitää yhteyttä yhden maailman suosituimman viestipalvelun kautta. Puhelimen käyttäjät voivat nyt olla yhteydessä WhatsApp-viestiryhmissä perheenjäseniinsä ja ystäviinsä helposti ja nopeasti,” HMD Globalin Pohjois-Euroopan liiketoimintajohtaja Ossi Korpela sanoo.

Intiassa WhatsApp tuli Nokia 8110 4G:lle jo huhtikuun alussa ja huhtikuun lopulla nähtiin ensimmäiset raportit kansainvälisestä julkaisusta.

Nokia 8110 4G on varustettu KaiOS-käyttöjärjestelmällä. WhatsApp on jo aiemmin ollut saatavilla KaiOS-laitteista Reliance Jio -operaattorin JioPhone-puhelimelle Intiassa.

KaiOS-käyttöjärjestelmän WhatsApp-sovellus mahdollistaa perusviestittelyn ja sillä voi lähettää sekä vastaanottaa kuvia ja videoita. Ääni- tai videopuheluja sovellus ei tue, kuten ei myöskään WhatsAppin Tila-toimintoa.

KaiOS:n sovellukset perustuvat laajasti verkkosivutekniikoille, kuten HTML5:lle, CSS:lle ja JavaScriptille. Aiemmin muun muassa Google on tuonut esimerkiksi Google-haun, Google Mapsin ja Google Assistantin jo KaiOS:lle. Google sijoitti vuonna 2017 KaiOS:ään 22 miljoonaa dollaria.

HMD Global lanseerasi Nokia 8110 4G:n keväällä 2018. Se on varustettu 4G-mobiiliverkkoyhteydellä, 2,45 tuuman näytöllä sekä 2 megapikselin kameralla. Muotoilultaan 8110 4G muistuttaa takavuosien legendaarista 8110-mallia liukuvalla kannellaan.

Lue myös:

    Uusimmat