WhatsApp sai kaivatun uuden ominaisuuden

Suosittu viestintäsovellus WhatsApp saa uusia toimintoja. Viimeisin päivitys lisää WhatsAppiin yhden kauan kaivatuista toiminnoista: tiedostojen jaon, tosin aluksi nyt hyvin rajoitetusti.

Aluksi WhatsAppissa on toistaiseksi tiedostoista mahdollista jakaa vain PDF-tiedostoja. Tiedostojen jakaminen tuli osaksi sovellusta varsin hiljaisesti sen viimeisimmässä päivityksessä, joka julkaistiin jo helmikuun puolella.

Tiedostojen jakomahdollisuus tuli WhatsAppin Android- ja iOS-versioihin. Windows Phone -käyttäjät jäävät jälleen toistaiseksi taas nuolemaan näppejään uudistusten osalta, kuten kovin yleisesti on käynyt monesti aiemminkin eri sovellusten kohdalla.

Tiedostojen, WhatsAppin kielellä dokumenttien, jako löytyy päivitetyistä Android- ja iOS-sovelluksista muiden jakomahdollisuuksien rinnalta. Jo entuudestaanhan WhatsAppilla on voinut jakaa keskusteluissa kuvia, videoita, yhteystietoja sekä oman sijaintinsa. Myös vastaanottajalla täytyy lähettäjän lisäksi olla päivitetty versio WhatsAppista, tai tiedostojen lähetys ei onnistu. Vastaanottaja voi tarkastella saamaansa PDF-tiedostoa esikatseluna jo WhatsAppin sisällä.

Tiedostoja voi WhatsAppissa jakaa eri tuetuista pilvipalveluista, kuten iCloud Drivesta, Google Drivesta ja Dropboxista.

Hyvin todennäköisesti nyt nähdyn varovaisen alun jälkeen WhatsApp laajentaa tiedostojenjakoa mahdolliseksi laajemmin eri tiedostomuodoissa.

Tuore päivitys toi WhatsAppiin tiedostojaon ohella muutamia muitakin pieniä uudistuksia. Esimerkiksi iPhonen osalta tuore päivitys uudistaa myös kuvien ja videoiden selausnäkymää, mahdollistaa videoiden lähentämisen niitä katsellessa sekä keskusteluille voi nyt valita taustavärin. Androidin osalta päivityksen uutuuksissa kerrotaan myös yli 100 uuden emojin lisäämisestä valikoimaan ja viestihistorian Google Drive -varmuuskopioinnista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja