WhatsApp lakkaa toimimasta vanhoissa Nokia S40 -peruspuhelimissa vuodenvaihteessa

Suosittu keskustelusovellus WhatsApp lakkaa toimimasta vuodenvaihteessa Nokian vanhoilla Series 40 -alustan peruspuhelimilla.

Tällaisia Series 40 -puhelimia ei ole laajemmin myyty enää vuosiin. Nykyisin myytävissä muuhun kuin Series 40 -alustaan perustuvissa Nokia-peruspuhelimissa ei WhatsApp-tukea ole ikinä ollut.

Alun perin WhatsAppin tuen Series 40 -puhelimille piti päättyä jo vuonna 2016, mutta WhatsApp pidensi sittemmin luvattua toiminta-aikaa, ensin kesäkuun 2017 loppuun ja lopulta aina vuoden 2018 loppuun asti.

WhatsAppin tukemilla vanhoilla alustoilla, kuten Nokia Series 40:llä, ei ole ollut enää mahdollista luoda uusia käyttäjätilejä mutta aiemmin WhatsAppin käyttöön ottaneet käyttäjät ovat voineet jatkaa käyttöä.

Nyt vuodenvaihteessa päättyy ainoastaan Nokia Series 40 -tuki. Myös Android-version 2.3.7 ja vanhempien sekä Applen iOS 7:n ja vanhempien osalta WhatsApp on kertonut jo tuen tulevasta päättymisestä mutta tämä tapahtuu vasta 1. helmikuuta 2020.

Viime vuodenvaihteessa WhatsApp-tuki päättyi Windows Phone 8.0 -versiolla ja BlackBerry OS ja BlackBerry 10 -käyttöjärjestelmillä. Windows Phone 8.0 -tuen päättyminen ei ollut merkittävä asia, sillä kaikki Windows Phone 8.0 -puhelimet ovat päivitettävissä uudempaan Windows Phone 8.1 -versioon. Symbian Series 60 -puhelimilta, siis käytännössä kaikilta Nokian Windows-puhelimia edeltäneiltä älypuhelimilta WhatsApp-tuki päättyi kesäkuun lopussa 2017.

Poikkeuksellisen laaja alustatuki oli aikanaan WhatsAppin suosion kasvamisen yksi kulmakiviä. Monista kilpailijoista poiketen se toi palvelunsa tarjolle myös esimerkiksi juuri Nokian vanhoihin peruspuhelimiin saavuttaen näin suuremman potentiaalisen käyttäjäkunnan, mikä on universaalille viestipalvelulle ensiarvoisen tärkeää. Lisäksi WhatsAppin aloittaessa vuonna 2009 noin 70 prosenttia älypuhelimista oli BlackBerryjä ja Nokioita niiden omilla käyttöjärjestelmillä, kun nykyisin lähes kaikki käytössä olevat älypuhelimet ovat Android- tai iPhone-puhelimia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja