toim. Sari-Leena Heilanen
Westfallenin papupata
250-300g palvikinkkua
1 l lihalientä
4 porkkanaa
4 perunaa
2 omenaa
2 päärynää
200 g pakastettuja vihreitä papuja
1 prk (400g) valkoisia papuja vedessä
2 tl kynteliä
suolaa, mustapippuria
Koristeluun:
tuoretta persiljaa
Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Pese, kuori ja kuutio porkkanat ja perunat. Leikkaa myös kinkku kuutioiksi. Laita porkkanat, perunat ja kinkku kiehumaan lihaliemeen. Kuori omenat ja päärynät ja lohko hedelmät suupaloiksi. Kun perunat ja porkkanat ovat puolikypsiä lisää pilkotut hedelmät, pavut, kynteli, suola ja pippuri. Anna padan kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Takista maku ja koristele ruoka vielä persiljasilpulla. Tarjoa pataa ruokailijoille jälkiuunileivän kera.
Pähkinävoimakeiset
Tällä makeisreseptillä valmistat elokuvahahmo Forrest Gumpin lempimakeisia.
50g voita tai margariinia
1/2 dl maitoa
1 tl vanilijasokeria
2 dl tomusokeria
1 dl makeuttamatonta kaakaota
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl maapähkinävoita
1/2 dl mantelirouhetta
Sulata rasva kattilassa. Ota pois lämmönlähteestä. Lisää vaniljasokeri ja maito sekaan.
Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja suola keskenään. Käytä apuna siivilää, jotta vältyt paakuilta. Lisää kuiva-aineet voisula-maitoseoksen sekaan.
Lisää viimeiseksi maapähkinävoi ja mantelirouhe. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä se esim. leivinpellille, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Laita massa pakastimeen noin tunniksi ja leikkaa siitä neliön tai kolmion muotoisia makeisia. Syö makeiset nopeasti, sillä ne tarttuvat sormiin sulaessaan.