WC-pöntön siirto

Hei! Meillä suunnitellaan sauna/pesuhuone remonttia. Asumme vanhassa talossa (rak.-49, mihin on rakennettu sauna n.15 v sitten. Nyt olisi remontin ja toivottavasti suurentamisen aika. Mutta mihin vessanpönttö? Nyt se on "tyylikkäästi" suihkun alla! Ja saunan ovikin on tiellä. Eli voiko pönttöä siirtää esim 30 cm sivuun? Lattiaa olisi tarkoitus nostaa ja laittaa vesikiertoinen lattialämmitys. Toivon vastaustasi, KIITOS.
t. epätietoinen emäntä
Kiitoksia kysymyksestä

Kyllä wc-istuimen voi siirtää tuon verran. Tässä vaihtoehdot.

Helpointa on ostaa ns. töpöhäntä-mallinen istuin, johon voi liittää viemäriputken 90 asteen kulmassa viistosti sivuun. Putki jää näkyviin, mutta voidaan koteloida piiloon pois häiritsemästä, jos se ulkonäöllisesti haittaa.

Toinen keino on asentaa seinään kiinnitettävä wc-istuin. Näitä saa esimerkiksi Idon ja Geberitin mallistosta. Vanhan viemäriputken päälle rakennetaan koko seinän korkuinen tai noin 1 metrin korkuinen kotelo, joka jatkuu sivusuunnassa riittävän pitkälle uutta istuimen sijaintia varten. Tämän sisään sijoitetaan istuimen vesisäiliö ja putkisto. Kotelon seinään kiinnitetään itse istuin.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja