Washingtonin nähtävyyksiä saa ihastella ilmaiseksi

Kristiina Helenius toimi kuusi vuotta lehdistöneuvoksena Suomen suurlähetystössä Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa. Hän kuvaa Washingtonia sympaattinen vihreäksi kaupungiksi.

Näitä nähtävyyksiä Kristiina Helenius suosittelee.

Museot

– National Mallin viheriön ympärillä on valtavan upeita museoita, jotka ovat ilmaisia, Helenius sanoo.

Ensimmäisenä hän mainitsee luonnonhistorianmuseon, joka on avattu vuonna 1910. Tietoa löytyy niin esi-isistämme, dinosauruksista kuin harvinaisen värisistä timanteistakin.

Museon vakituiset sekä vaihtuvat näyttelyt opettavat, sivistävät ja viihdyttävät vuosittain miljoonia kävijöitä.

Amerikan intiaanien museo esittelee alkuperäiskansan elämää, kieltä, kirjallisuutta, historiaa ja taidetta. Museo toimii yhteistyössä alkuperäiskansan kanssa suojellakseen sen kulttuuria.

Kansainvälinen vakoilumuseo tarkastelee maailmanlaajuisesti ammattia, joka on muokannut historiaa, ja jolla on edelleen merkittävä vaikutus maailman tapahtumiin. Useat vuonna 2002 avatun museon esineet ovat ensimmäistä kertaa näytillä suurelle yleisölle.

Suurlähetystöt

Washingtonissa on 174 suurlähetystöä, ja ne ovat Heleniuksen mukaan itsessään nähtävyyksiä. Suurin osa niistä on keskittynyt Massachusetts Avenuen varrelle.

– Tien pätkää kutsutaankin epävirallisesti nimellä Embassy Row eli lähetystötie, Helenius kertoo.

Vaikuttavia ovat myös Yhdysvaltain puolustusministeriön hallintorakennus Pentagon sekä presidentin virka-asunto Valkoinen talo. Molempiin rakennuksiin pääsee turistikin vierailemaan.

Historialliset monumentit

Washingtonissa on lukuisia monumentteja. Silmiinpistävin on korkea The Washington Monument, joka rakennettiin George Washingtonin kunniaksi. Hän kuului Yhdysvaltojen perustajiin, ja hänestä tuli maan ensimmäinen presidentti.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja