Mainos

Vuosaaren palossa menehtyneiden perhetuttu: "Tuli niin paha mieli"

2:07

MTV Uutiset tapasi Vuosaaressa Vuotiellä surmansa saaneen perheen talon edestä – lähistöllä asuvan Sanna Pietikäinen-Netteyn, joka tunsi mukavana tunnetun perheen. 

Pietikäinen-Nettey kertoo kuulleensa aamu-uutisista kerrostalopalosta, jossa menehtyi äiti ja kolme lasta.  

– Kuulin töissä työkaverini esittävän toiselle henkilölle surunvalitteluja ja kuulin sitten, että palossa menehtynyt perhe oli lasteni ja minun tuttuja, sanoo Pietikäinen-Nettey.

Pietikäinen-Nettey halusi kesken työpäivän tulla ystäviensä talon luo.

– Minulla tuli niin paha mieli, että minun piti lähteä töistä pois. Perheen vanhempi poika oli samassa esikoulussa lapseni kanssa ja ensimmäistä luokkaa käyvä perheen tytär on samassa koulussa, missä tyttäreni käy on toisella luokalla. Tunsin äidin ja lapset – he olivat tosi mukavia, suree Pietikäinen-Nettey.

Joulu on vaikeinta jäljelle jääneille

Pietikäinen-Netteyn mukaan heidän omassa, vähän uudemmassa kerrostalossa on patterilla toimiva palovaroitin, mutta se on lisäksi kytketty myös koko talon yhteiseen hälytysjärjestelmään ja spriklereihin.

– Vaikea ymmärtää, ettei heidän talossa olisi ollut palovaroitinta. Meidän palovaroitin on niin kovaääninenkin, että siihen ei voi olla heräämättä ja lapsista se on niin pelottava, että he itkevät sen kuulleessaan. 

Pietikäinen-Netteyn lisää vielä, että palovaroittimen ääni on niin kova, että kyllä siihen meluun herää ja viimeksi naapurit soittivat hetken päästä ovikelloa, että onko täällä tulipalo, kun en saanut sitä pois päältä heti.

– Siinä meni äiti ja lapset. Isä oli ilmeisesti yötöissä. Kaikista vaikein joulu tulee olemaan jäljelle jääneelle eli isälle, mutta ei helppoa ole muilla läheisilläkään, murehtii Pietikäinen-Nettey.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.