Mainos

Vuorikiipeilijä Carina Räihän polven pelastus

Kiipeilystä ikänsä kiinnostunut vuorikiipeilijä Carina Räihä, 42, lopetti viime vuonna päivätyönsä ja alkoi toteuttaa haavettaan. Suurena tavoitteenaan hänellä on valloittaa Mount Everestin huippu ensimmäisenä suomalaisena naisena. Carina kävi harjoittelemassa kiipeämällä joulu-tammikuussa Aconcaguan huipulle lähes 7000 metrin korkeuteen. Apunaan hänellä oli Hankintatukun ravintolisiä, mm. Bodyflex Combi polven kunnon takia.

Joulukuussa juuri vähän ennen Aconcagualle lähtöä Räihän oikea polvi kipeytyi. Lääkäri totesi siinä rustovamman. Räihä alkoi syödä Bodyflex Combi –tabletteja ensin neljä tablettia päivässä ja sitten reilut kaksi viikkoa kestäneen kiipeilyn ajan kaksi tablettia päivässä.

– Kiipeily oli menestys! Se meni todella hienosti osaltani. Polveni ei reistaillut, vaan jaksoin hyvin 6 - 8 tunnin päivämatkoja, vaikka olimmekin ääriolosuhteissa: pitkät matkat vähähappisessa ilmassa ja epätasaisessa maastossa.

Aconcagualla Räihä kiipesi lähes 7000 metrin korkeuteen ja nautti polvivaivaansa Bodyflex Combia.

– Mount Everestin kiipeilyurakka on pidempi. Koko matka kestää yli kaksi kuukautta! Se on suuri rasitus jäsenille, kun liikutaan vähähappisessa ilmassa, kertoo Räihä.

Dynaforce antoi kestävyyttä

Ylhäällä vähähappisessa ilmassa kaikki tekeminen on hyvin raskasta. Osa retkikunnan jäsenistä joutui keskeyttämään kiipeilyn voimien ehdyttyä. Räihä jaksoi loppuun saakka, ja vielä juoksuaskeleetkin sujuivat loppuvaiheessa.

– Vaikea tietysti sanoa, miten mikäkin tekijä vaikutti, mutta uskoisin, että voimani riittivät paljolti Dynaforce Extra Strong –tablettien ansiosta. Koin olevani myös virkeämpi ja palautuminen päivittäisestä 6-8 tunnin kiipeilyurakasta sujui nopeammin kuin joillain toisilla. Koin, että Dynaforce antoi minulle niin henkistä kuin fyysistä voimaa.

– Harjoitteluni on ammattiurheilijan tasoa. Vaikka olen jo keski-ikäinen, koen, että jaksamiseni on aina vain parempaa. Maaliskuun lopulla lähden valloittamaan Mount Everestin huippua ensimmäisenä suomalaisena naisena Tango Expedition 2010 –retkikunnassa, kertoo innostunut ja energinen kiipeilijätär.

Artikkelin tarjoaa: Hankintatukku

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.