Vuonna 1996 Linnan juhlien vieraat hermoilivat uutta hittitanssia: "Macarenan myötä parketilla leijuu erotiikka"

1996: Macarenaa treenattiin Linnan juhliin 1:42
Näin macarenaa treenattiin ennen Linnan juhlia vuonna 1996: "Siinä voi hyväillä toisen niskaa samalla, kun työntää käden eteenpäin"

Vuonna 1996 Linnan juhlien vieraat hermoilivat etukäteen uutta hittitanssia macarenaa.

Los del Río -yhtyeen megahitti Macarena ja sen tanssikuviot olivat nousseet ilmiöksi Suomea myöten. Linnan juhlien vieraita hermostutti tavallistakin enemmän ja tanssikursseilla perehdyttiin muotitanssin saloihin. 

Presidentti Martti Ahtisaaren uumoiltiin kelpuuttaneen sen Linnan ohjelmistoon.

– Takavuosien tiputanssi näytti Linnan lattialla lähinnä koomiselta, mutta macarenan myötä parketilla leijuu erotiikka, toimittaja kuvailee.

Legendaarinen diplomitanssiopettaja Åke Blomqvist näyttää miten lantio keinuu oikeaoppisesti – katso nostalginen uutisjuttu vuodelta 1996 videolta artikkelin alusta.

Linnan juhlat MTV:llä keskiviikkona 6.12.

Itsenäisyyspäivän juhlahumu alkaa MTV Katsomossa kello 17 Valmiina Linnan juhliin -lähetyksellä. Antero Mertaranta ja Katri Utula haastattelevat Iriz Silanderin kanssa mielenkiintoisimpia vieraita Pöllölaaksossa. 

Lähetyksessä nähdään myös kurkistus Linnan asuihin, upeita musiikkiesityksiä ja käydään seuraamassa Linnan portailla kutsuvieraiden ennakkotunnelmia. Lähetys nähdään myös MTV3-kanavalla kello 17.30–18.

Linnan juhlat alkavat kello 19 ja ne nähdään MTV Katsomossa suorana. Linnan juhlahumussa politiikantoimittajamme Maria Nykänen, urheilutoimittajamme Kasperi Kunnas ja viihdetoimittajamme Katja Lintunen haastattelevat juontajamme Teresa Meriläinen-Ahon johdolla illan kiinnostavimmat vieraat. Linnan juhlat 2023 -lähetys myös MTV3-kanavalla kello 21.30–22.

Lue myös:

    Uusimmat