Maljajuoma haussa? Juhlista itsenäisyyttä legendaarisella drinkillä, jonka harva tuntee

Näin valmistuu itsenäisyyspäivän drinkki 2:19 Näin valmistuu itsenäisyyspäivän drinkki
Hotelli Kämpin legendaarisen cocktailin voi kokeilla valmistaa myös kotona. Näin se syntyy!

Itsenäisyyspäivä huipentuu monessa suomalaiskodissa Linnan juhlien ja niiden etkojen ja jatkojen fiilistelyyn omalla kotisohvalla. Jos samalla tekee mieli nostaa malja, voi perinteisten vaihtoehtojen sijaan kokeilla esimerkiksi Gellhorn-cocktailia, jonka ohjeen löydät täältä. 

Tämä artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021. 

Linnan juhlien jatkoja vietetään perinteisesti Hotelli Kämpin baarissa. Bar manager Joona Kurkela kertoo, että jatkoilla kaupaksi on käynyt erityisesti kuohuviini, samppanja sekä gin tonic. Kurkelan mukaan kotonakin päivää voisi juhlistaa juuri kuohuvalla.

Mutta entäs jos kuohuvan sijaan kippistelisitkin hyvän cocktailin kanssa? Tämä tavallaan Suomen itsenäistymisen historiaan kietoutuva drinkki on oiva vaihtoehto.

Kurkela kertoo, että Gellhorn-cocktail on nimetty talvisodan aikana Kämpissä majoittuneen yhdysvaltalaisen kirjailijan ja toimittajan, Martha Gellhornin mukaan. 

Town and Country -lehden mukaan Gellhorn oli yksi ensimmäisiä naispuolisia sotakirjeenvaihtajia. Gellhorn oli myös kirjailija Ernest Hemingwayn kolmas vaimo.

Gellhorn

Reseptissä on käytetty samppanjasiirappia, mutta jos sen valmistaminen tuntuu liian hankalalta, juomaa voi kokeilla myös ihan tavallisen sokerisiirapin kanssa.

Voit katsoa valmistusohjeet myös pääkuvan videolta.

4 cl giniä
1 cl seljankukkalikööriä
3 cl tuorepuristettua verigreippimehua
1 cl samppanjasiirappia
lusikallinen limemehua 
lusikallinen raparperihilloa
tujaus Angostura bittereitä (katkeroita)

1. Mittaa ainekset juomaravistimeen jäiden kanssa. Ravista ja siivilöi lasiin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!