Vuonna 1974 ostetun Rolexin arvossa käsittämätön muutos – antiikkiohjelman katsojat ihastuivat veteraanin reaktioon: "Olen niin iloinen tuon miehen puolesta"

2:50
Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on "rikas"?

Ilmavoimien veteraanin vuonna 1974 ostaman kellon arvo oli noussut huimasti vuosikymmenten aikana.

Antiikkiohjelman kuvaukset Yhdysvaltain Pohjois-Dakotassa saivat suloisen käänteen, kun eräälle ohjelman osallistujalle selvisi hänen omistamansa tuotteen todellinen arvo, kertoo CNN.

Pulitti kellostaan noin 345 dollaria

Ilmavoimien veteraani oli tuonut ohjelmaan Peter Planesin arvioitavaksi Rolex-merkkisen kellon, jonka oli ostanut vuonna 1974.

Mies oli ihaillut Rolexeja pitkään ja tiesi, että kyseinen kello sopisi hänen sukellusharrastukseensa. Kun verrattain edullinen kello sattui vastaan, mies hankki sen itselleen. Hän maksoi kellostaan noin 345 dollaria ja sai jopa 10 prosentin alennuksen.

– Se oli silloin paljon rahaa, mies kuvaili.

Yllättäen mies kuitenkin päätti, että kello on niin hieno, ettei sitä kannata ottaa mukaan sukellusretkille.

Kymmeniä vuosia säilytyslokerossa

Rolex oli kymmeniä vuosia säilytyslokerossa, kunnes mies päätti osallistua sen kanssa antiikkiohjelmaan.

Kyseinen kello. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jopa kellon takana ostettaessa ollut tarra oli paikallaan; kellon mukana oli myös vakuutustodistus, jota ei ollut täytetty, kotelo ja esite, jotka nekin yksinään kiinnostaisivat keräilijöitä.

Kellon arvo tuli kuitenkin omistajalle selvänä yllätyksenä. Kyseessä oli harvinainen, lyhyen aikaa tuotannossa ollut Rolex.

Tieto arvosta kaatoi miehen

Kun veteraanille selvisi, että hänen kellonsa nykyarvo huutokaupassa olisi noin 400 000 dollaria, hän yksinkertaisesti kaatui maahan.

Hyviä uutisia oli kuitenkin luvassa lisää: arvioija Peter Planesin mukaan kello oli niin hyvässä kunnossa, että siitä voisi saada 500 000–700 000 dollaria.

– Varmasti k*setat minua, kellon omistaja totesi.

– Olen hyvin vakavissani. Se on uskomattoman hieno löytö, yksi harvinaisimpia malleja. Kellosi kunnon huomioon ottaen en usko, että maailmasta löytyy parempaa, Planes totesi.

Miehen reaktio kohdassa 5:00:

"Tämä on suosikkiasiani netissä"

Miehen vallaton reaktio kellon hintaan ihastutti netissä.

– Tämä on suosikkiasiani netissä juuri nyt. Mahtava. Aito. Nörttimäinen. Lämmittää sydäntä, käyttäjä James Kachan kehuu Twitterissä.

– On yksinkertaisesti häkellyttävää, miten vanha kellon arvo voi nousta noin. Olen niin iloinen tuon miehen puolesta. Ja miten uniikki reaktio! Hah, arvioija luuli hänen saaneen sydänkohtauksen, nimimerkki Atilio Escobar kommentoi Youtubessa.

– Aion panna kaikki Casio-kelloni tallelokeroon nyt, nimimerkki Mhonlumo Ngullie vannoo.

– Jonkun eläkkeestä tuli juuri paljon mukavampi. Onnittelut tälle herrasmiehelle, adam christopher kirjoittaa.

Miehen reaktio levisi medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja