Mainos

Vuokralaiset ja vuokranantajat vaativat muutosta verotukseen

Nykyinen tuloverolaki kannustaa myyntiremontteihin, joista hyötyy uusi omistaja, ei vuokralainen.

Vuokralaisten keskusliitto ja Suomen vuokranantajat arvostelevat yhdessä verotuskäytäntöä, joka tekee kannattamattomaksi asunnon remontoimisen muulloin kuin asunnon myynnin yhteydessä.

Järjestöt vaativat tuloverolain muuttamista niin, että vuokranantajat voisivat vähentää asunnon ajantasaistamisesta syntyvät kulut.

Järjestöjen mukaan verottaja kannustaa myyntiremontteihin, joista eivät hyödy vuokralaiset vaan uusi omistaja.

- Remonttikuluja ei hyväksytä vähennettäviksi, jos korjaukset on tehty asunnon hankkimisen jälkeen ennen vuokralle antamista. Tällöin verottaja lisää remonttikulut asunnon hintaan, ja omistaja voi vähentää ne vasta myydessään asunnon, järjestöt sanovat.

Jos omistaja parantaa vuokrasuhteen kestäessä huoneiston tasoa esimerkiksi korvaamalla kylpyhuoneen muovipinnoitteen laatoituksella, verottaja tulkitsee remontin perusparannukseksi. Tällöin kulut on vähennettävä tasapoistoina jopa kymmenen vuoden ajan.

Vain vuosikorjauskulut voi nykyään vähentää suoraan vuokratulosta.

Järjestöt vaativat, että vuokranantajalla olisi oikeus vähentää huoneiston parantamisesta aiheutuvia kuluja 10 000 euroon saakka. Tätä suuremmat kustannukset pitäisi voida poistaa viidessä vuodessa.

Järjestöt muistuttavat yhteisessä tiedotteessaan, että muutos ei vähentäisi valtion verotuloja, vaan kysymys on ajankohdasta, jolloin vähennys saadaan tehdä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.