Mainos

Vuodessa voimanostokilpailuihin! 21-vuotias nainen vaihtoi juoksun kuntosaliin

Ennen voimalajeja vältelleen naisen treeni-innostus johti lopulta kisalavoille. Nyt hänen tavoitteenaan on tulla entistäkin vahvemmaksi. 

Yhdysvaltalainen Jenna Marcinkowski työskentelee kahdessa työpaikassa, viettää aikaa koiransa kanssa ja syö herkullisia ruokia. Kaiken tämän lisäksi hän viettää paljon aikaa kuntosalilla ja on vahvempi kuin moni muu 21-vuotias. 

Lajin pariin veljensä innoittamana

Parikymppinen nainen kertoo harrastaneensa liikuntaa yläasteikäisestä lähtien, mutta ei ollut koskaan kovinkaan innostunut voimailulajeista. Kuntosalin sijaan hän harrasti juoksua ja kilpaili pituushypyssä.

– Ensimmäisen kahden vuoden aikana en astunut jalallakaan kuntosalin painoalueelle, koska se tuntui uhkaavalta, Marcinkowski kertoo koulunsa liikuntatunneista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Valmistumisen jälkeen hän ryhtyi kuitenkin käymään kuntosalilla veljensä kanssa, ja jäi heti koukkuun. Vuoden 2015 alussa Marcinkowski ryhtyi noudattamaan netistä löytämäänsä kunto-ohjelmaa.

Kun innostus syveni, hän palkkasi itselleen henkilökohtaisen valmentajan, jonka avulla nuoren naisen treeniohjelma ja ruokavalio hiottiin kuntoon.

Vuoden aikana tapahtui ihmeitä

Vuoden lopussa muutosta oli tapahtunut jo niin paljon, että Marcinkowski päätti osallistua voimanostokilpailuihin. Kilpailuissa osallistujien tulee kyykätä, tehdä maastavetoja ja penkkipunnerrusta. Nollasta liikkeelle lähtenyt nainen sai kyykystä tulokseksi 118 kiloa ja penkkipunnerruksesta 58 kiloa. Maastavedon tulos oli huikeat 155 kiloa, mikä oli kaksi kertaa naisen oman painon verran. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kovat tulokset saivat naisen yrittämään enemmän ja enemmän. Tämän vuoden heinäkuussa käydyissä kilpailussa nainen voitti oman ikäluokkansa sarjan. Marcinkowski kertoo, että treenien lisäksi kilpailun voitto vaati paljon päättäväisyyttä ja itseluottamusta. Penkkipunnerrusennätyksen hän kertoo rikkoneensa pääasiassa henkisen päätöksen avulla.

– Sanoin itselleni, että tänään on se päivä. Aion tehdä sen, mitä minun tarvitsee tehdä.

Kannustaa kaikkia naisia ja tyttöjä lajin pariin

Marcinkowskin tulevaisuuden tavoite on yksinkertaisesti tulla entistä vahvemmaksi. Suositulla Instagram-tilillään nainen jakaa oman treeniensä tuloksia ja inspiroi seuraajiaan mukaan kuntoilun maailmaan.

Hän kertoo haluavansa kuvien avulla viestittää, kuinka mahtava laji voimanosto oikein on. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Haluan kaikkien tyttöjen tietävän, että he voivat olla vahvoja. En halua tyttöjen tuntevan oloaan epämukavaksi painoalueella. 

Video: Voimailun pariin voi lähteä vaikkapa tämän yksinkertaisen, mutta sitäkin tehokkaamman kahvakuulatreenin avulla. 


Lähde: Buzzfeed

Muokattu 8.9.2016 klo 15.16: Tarkennettu kilpailulajitermiä voimanostokilpailuksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.