Vuoden parhaan salmiakin mysteeri selvisi: Täältä se on kotoisin

Salmiakki Finlandia 2014 -palkinnon viime viikonvaihteessa napanneen suklaasalmiakkimantelin alkuperä on selvinnyt.

Suomen Salmiakkiyhdistyksen jakaman vuosittaisen Salmiakki Finlandian nappasi tänä vuonna hieman erikoisempi tuote: suklaasalmiakkimanteli. Kilpailussa tuomareina toimineet näyttelijät Kati Outinen ja Vesa Vierikko kehuvat yhdistelmätuotetta hienoksi ja rohkeaksi keksinnöksi. Manteli vei nimiinsä myös Salmiakkigaalan yleisöäänestyksen.

– Päätös oli tosi helppo. Manteli oli ehdokkaista ainoa, joka tuotti suuria yllätyksiä, totesi Kati Outinen.

Palkinnon jaon yhteydessä oli kuitenkin vielä epäselvää, mistä voittajatuote oikeastaan on kotoisin. Mantelin jakelijayhtiö ei pystynyt toimittamaan tietoja valmistajasta tai valmistusmaasta. Koskaan aiemmin Salmiakki Finlandia -palkinnon 16-vuotisessa historiassa ei ole ollut tilannetta, että voittajanamin valmistajaa saati valmistusmaata ei ole ollut etukäteen tiedossa.

Tiistaina varmistui vihdoin, mistä tuote on kotoisin. Vuoden paras salmiakki ei suinkaan ole suomalainen, vaan tuotteen valmistaja on hollantilainen Choco Support. Salmiakkiyhdistyksen mukaan mantelilla on Suomessa ainakin kolme jakelijaa: Exotic Snacks, Punnitse ja Säästä -ketju sekä Lunapark Scandinavia.

Suomen Salmiakkiyhdistys ry (1997-) on salmiakkifanien riippumaton kuluttajajärjestö. Salmiakki Finlandia 2014 -palkinnosta kisasi tänä vuonna kuusi eri tuotetta. Lue lisää kisaan osallistuneista tuotteista Salmiakkiyhdistyksen sivuilta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat