Vuoden ikäinen lapsi joutui sairaalaan koronaviruksen vuoksi – amerikkalaisisä anelee nyt muita: "Tämän olisi voinut välttää"

Carter, 1, joutui sairaalaan koronaviruksen vuoksi – murtuneella isällä viesti muille 2:18
Carter, 1, joutui sairaalaan koronaviruksen vuoksi. Nyt murtuneella isällä on viesti muille.

Amerikkalaisen Kylen 1-vuotias poika joutui sairaalaan koronavirusinfektion vuoksi. Murtunut mies toivoo, ettei kukaan joudu kokemaan samaa kuin hän.

–Kun joku, joka ei voi puhua puolestaan, käy läpi tällaista, etkä voi auttaa… Sitä ei voi tuntea itseään mitättömämmäksi kuin silloin, Kyle Butrum kuvailee.

Perheen Carter-poika, 1, syntyi kolme kuukautta etuajassa ja vietti kuukausia sairaalassa. Nyt lapsi on jälleen sairaalahoidossa, sillä hänellä on koronavirustartunta.

– Käytin viisi kuukautta miettien, tulisiko poika koskaan kotiin. Luulin, että sairaala-ajat olisivat nyt ohi, mutta vuotta myöhemmin olemme taas tässä. Miettimässä, tuleeko hän koskaan kotiin, Yhdysvaltain Missourissa asuva Kyle kuvaa.

"Ei yksivuotias jaksa paljoa"

Carter alkoi kärsiä flunssankaltaisista oireista päivähoidossa, mutta koronatesti näytti aluksi negatiivista. Sitten lapsen oireet pahenivat: yön aikana Kyle huomasi, ettei Carter tuntunut saavan kunnolla henkeä yskimisen vuoksi.

Perhe hakeutui hoitoon. Nyt Carter saa lisähappea.

– Hän on uupunut ja tekee kaikkensa. Hän on vain vuoden ikäinen. Ei yksivuotias jaksa paljoa, kun hän on täysin uupunut.

Isä huomauttaa, että tilanne "olisi voitu välttää"

Äiti on nyt Carterin vierellä sairaalassa. Kylellä sen sijaan on viesti kanssaihmisilleen. Hän toivoo, ettei kukaan joudu kokemaan samaa kuin hän.

– Tämä olisi voitu välttää. Se ei ole reilua häntä kohtaan, Kyle sanoo.

Kyle toivookin, että jokainen yhteisön jäsen tekisi osansa koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Hän toivoo myös kaikkien ottavan rokotteen omalla vuorollaan.

– Jos on aktiivisesti hankkimatta rokotetta, asettaa samalla aktiivisesti muut ihmiset vaaraan.

Katso myös: Sairaanhoitajat keksivät tavan, jolla koronapotilas voisi tuntea olonsa rakastetuksi teho-osastolla!

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat