Volvon kuningasmallin turvallisuutta ylistetään: "Merkittävin keksintö turvavyön jälkeen"

Volvon uusi XC60 saa kylmää kyytiä kolaritestissä 4:11

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on brittiläisen liikenneturvallisuusorganisaation mukaan tärkein keksintö sitten turvavyön. Volvo XC90, "brittien turvallisin auto", oli yksi ensimmäisistä automalleista, joissa järjestelmä nähtiin vakiovarusteena.

Pääkuvan video

Volvo XC60 saa kylmää kyytiä kolaritestissä

Isossa-Britanniassa on myyty yli 50 000 Volvon XC90-katumaasturia vuodesta 2002 lähtien. Paras uutinen ruotsalaisvalmistajan kannalta on kuitenkin se, ettei saarivaltiossa yksikään kuljettaja tai matkustaja ole kuollut niinä kuutenatoista vuotena, joina XC-sarjan lippulaivamalli on ollut myynnissä. Kyseessä on turvallisin auto, jonka Thatcham on koskaan testannut.

Yksi ominaisuus ylitse muiden

Autojen kolariturvallisuutta edistävän Thatcham Researchin mukaan automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on "turvavyön jälkeen merkittävin liikennekuolemia vähentävä keksintö". Järjestelmä voisi säästää Isossa-Britanniassa reilusti yli tuhat henkeä ja auttaa välttämään yli 100 000 loukkaantumista seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä saattaa jopa alentaa vakuutushintoja, koska se pienentää törmäyksen todennäköisyyttä tutkimusten mukaan 38 prosentilla. BBC:n tekemän selvityksen perusteella vuosimallin 2018 Volkswagen Golfin vakuutus on jopa 10 prosenttia halvempi kuin vuosimallin 2011 Golfin, jossa ei ole kyseistä järjestelmää.

Lähde: BBC, Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat