Volvolta uutta tekniikkaa

Paljon turvallisuutta mainostava Volvo esittelee uuden XC90 maasturin elokuussa. Siihen on pakattu ruotsalaisvalmistajan viimeisin osaaminen turvallisuustekniikasta ja sen luvataan olevan ”yksi maailman turvallisimmista autoista”. Tiedotteen mukaan tämä on tärkeä askel kohti Volvon tavoitetta, ettei kukaan menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvossa vuoteen 2020 mennessä.

Yksi Volvo XC90:ssä esiteltävistä turvallisuusuutuuksista on ulosajosuojaksi nimetty tekniikka. Auton luvataan tunnistavan uhkaava ulosajotilanne, minkä seurauksena se kiristää etuturvavöitä pitääkseen matkustajat paikoillaan. Lisäksi istuimen ja istuinrungon välisillä energiaa sitovilla toiminnoilla torjutaan selkärankavammoja. Jotta näitä tekniikoita ei tarvitsisi käyttää, on uudessa XC90:ssä vakiona myös väsymyksen tunnistava Driver Alert Control. Lisäksi aktiivinen kaista-apu pyrkii ehkäisemään tahattomat kaistalta poistumiset.

Jo aikaisemmin Volvoissa nähtyä City Safety -automaattijarrutustoimintoa on laajennettu uudella automaattisella risteysjarrutuksella. Auto jarruttaa automaattisesti, mikäli kuljettaja on kääntämässä auton vastaan tulevan auton eteen esimerkiksi vilkkaassa risteyksessä.

Muita ajamista helpottavia toimintoja ovat muun muassa automaattinen pysäköintijärjestelmä, kamerajärjestelmän luoma lintuperspektiivin kuva auton yläpuolelta, kuolleen kulman varoitin sekä automaattinen jonoaputoiminta. Tällä järjestelmällä varustettu auto osaa seurata ruuhkassa automaattisesti edellä ajavaa autoa.

Lue myös:

    Uusimmat