Volvo starttaamassa automaattiautojen testauksen liikenteessä

"Drive Me" –niminen projekti on Volvon ja muun muassa Ruotsin liikenneviraston sekä Göteborgin paikallishallinnon yhteinen projekti. Tarkoituksena on aloittaa 100 itsestään ajavan auton testaus Göteborgin alueella vuonna 2017. Autoilla tullaan ajamaan normaalia jokapäiväistä ajoa niin ruuhkissa seisten kuin moottoriteillä liikkuen.

Projekti alkaa vuonna 2014 kuluttajatutkimuksella ja teknologian kehittämisellä. Ennen ensimmäisten prototyyppien liikkeelle saamista on edessä vielä käyttöliittymän ja pilvipalveluiden suunnittelu.

– Päämäärämme on saada auto toimimaan kaikissa mahdollisissa liikennetilanteissa itsestään, sisältäen liikennevirrasta irtautumisen ja turvallisen pysäyttämisen, mikäli kuljettaja on jostain syystä estynyt ottamaan ohjia takaisin, sanoo Volvo Car Groupin tekninen asiantuntija Erik Coelingh.

Projektin autoja kutsutaan "korkean automaation autoiksi". Käytännössä tämä tarkoittaa, että auto pystyy käyttämään kaikkia tarvittavia toimintoja. Kuljettajan oletetaan olevan käytettävissä satunnaisia toimenpiteitä varten, kuitenkin riittävällä varoitusajalla.

Projektin autot osaavat myös suorittaa automaattisen parkkeerauksen täysin ilman kuljettajaa. Tarkoitus on, että kuljettaja voi poistua autosta ja auto etsii itsenäisesti vapaan pysäköintipaikan.
Projektin autot tulevat perustumaan merkin uuteen pohjalevyyn, joka esitellään ensi vuonna uuden XC90-mallin myötä.

Lue myös:

    Uusimmat