Mainos

Volvo-pomo ennustaa: Dieselautojen loppu lähenee – neljä hyvää vuotta jäljellä

Euroopan kiristyvät päästörajoitukset tulevat nostamaan dieselautojen hintaa niin paljon, että pistokkeesta ladattavat hybridit tulevat vaikuttamaan entistä mielenkiintoisemmilta vaihtoehdoilta, Volvon pääjohtaja kertoi Genevessä.

Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson on vakuuttunut, että pistokkeesta ladattavat bensahybridit ovat muutaman vuoden kuluttua huokeampia kuin dieselautot. Vielä toistaiseksi dieselautoilla on merkittävä rooli liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä, mutta tilanne on Samuelssonin mukaan muuttumassa.

Samuelsson viittaa eurooppalaiseen päästötavoitteeseen, joka on tiukentumassa vuonna 2021. Silloin valmistajien on puskettava kaikkien uusien autojensa keskimääräiset hiilidioksidipäästöt alle 95 grammaan kilometrillä, mikä tulee Samuelssonin mukaan nostamaan dieselautojen valmistuskustannuksia.

– Siinä vaiheessa hybridi on erittäin houkutteleva vaihtoehto, hän kertoi toimittajille Geneven autonäyttelyssä.

Kaikista Euroopassa myytävistä uusista autoista yli puolet on tällä hetkellä dieseleitä. Kiinalaisen Geelyn omistuksessa olevan Volvon XC90-kaupunkimaastureista 90 prosenttia myydään Euroopassa dieseleinä.

Sen jälkeen, kun Volkswagen jäi syyskuussa 2015 kiinni dieselautojensa päästöjen laajamittaisesta manipuloinnista, on autovalmistajiin kohdistunut ennenkuulumattoman kovia paineita.

Samuelssonin mukaan päästöjen pienentäminen vaatii nyt aiempaa enemmän työtä ja rahaa, mutta Volkswagenin tapauksen myötä Volvonkin puhtaiden dieseleiden kehitys on nopeutunut.

***

2:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.